Yüzlercesi aynı anda öldü!

Dünyayı etkisi altına alan korona virüsün kaynağı olduğu ileri sürüler yarasalar hakkında hala kanıtlanmış bir delil yok. Ancak Hindistan'da korkutan bir gelişme yaşandı. Yüzlerce yarasa aynı anda ölerek yere düştü.

Yüzlercesi aynı anda öldü!

Hindistan'da yüzlerce yarasa yuvalarından ya da bulundukları ağaçlardan düşerek öldü. Kuzey Uttar Pradesh eyaletinde yaşanan olay nedeniyle bilim insanları araştırma başlatırken, yetkililer olayın sebebinin henüz bilinmediğini doğruladı.

Çin'in Wuhan kentinde başlayıp dünyaya yayılan korona virüs nedeniyle yarasalar hakkında sıkça iddialar ortaya atılmıştı. Çin'in karanlık mağaralarındaki vahşi yarasaların virüsün yayılmasına dolaylı olarak sebep olduğu ileri sürülmüştü.

Yetkililer yarasaların ani ölümlerine sebep olarak ani sıcaklık yükselmesini işaret ederek, "Her şeye rağmen sonuna kadar araştıracağız.

İlçe Orman Sorumlusu Shraddha Yadav, "Ölü yarasa örnekleri toplayacağız ve ölümlerinin ardındaki nedeni belirlemek için onları test için göndereceğiz. Saha personelimiz çok sayıda ölü yarasa buldu" dedi.

Asıl ölüm sebepleri beyin kanaması mı?

Asıl korkutucu açıklama ise Hindistan Veteriner Araştırma Enstitüsü'nden geldi. Enstütüye göre yarasaların başlarındaki rüptüre kan damarlarından yaşanan patlama sonucu (beyin kanaması) öldüğüne inandığını söyledi.

IVRI Direktörü RK Singh Xinhua'ya verdiği demeçte, "Yarasaların beyin kanamasından kaynaklanan sebeplerle öldüğü görülüyor. Ölü yarasaların üzerinde Kovid-19 testi yaptık ancak negatif çıktı. Araştırmaya devam ediyoruz" dedi.