Hindistan'dan Türkiye'ye kurtarma ekibi içinde geldi, ülkesine dönünce yaptığı hareket Türklerin kalbini ısıttı

Kahramanmaraş merkezli deprem 10 ilde yıkıma neden oldu. Afet bölgelerinde çok sayıda yıkım meydana gelirken hem yurdun hem de dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri desteğe geldi. Bunlardan biri de Hindistan’ın arama kurtarma ekibi oldu. Ekipten bir kişinin bebeği oldu yeni doğan bebeğe, ‘Türk’ adı verildi.

Hindistan'dan Türkiye'ye kurtarma ekibi içinde geldi, ülkesine dönünce yaptığı hareket Türklerin kalbini ısıttı

Deprem felaketi 10 ilde çok sayıda yıkım ve can kaybına neden olurken çok sayıda ülke Türkiye’ye yardım için harekete geçti. Bu ülkeler arasında Hindistan’da yer aldı.
Hindistan’dan gelen kurtarma ekibinde yer alan bir personel Türkiye’de sevindirici bir haber aldı.

TURKİ İSMİNİ ÖNERDİLER 

Arama kurtarma personeli Havildar Rahul Chaudhary’nin eşi bir erkek bebek dünyaya getirdi. Meslektaşları çocuğu adının ‘Turki’ olmasını önerdi.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketi sonrası harekete geçen Hindistan bölgeye 99 kişilik bir kurtarma ekibi gönderdi. Kurtarma ekibinde yer alan Havildar Rahul Chaudhary doğum yapmaya hazırlanan eşi ve ailesi ile vedalaşarak yola çıktı. Chaudhary uçağa binerken eşi de doğum için hastaneye yattı.

 Hintli kurtarma ekibini taşıyan uçağın Türkiye’ye inmesi sonrası telefonuna sarılan Chaudhary mutlu haberi aldı. Chaudhary sezeryanla doğum yapan eşi bir erkek bebek dünyaya getirdi