Dakikalar içinde milyonluk soygun görüntülerine TV100 ulaştı!

Hırsızlık çetesi işyerlerini hedef aldı ve girdikleri işyerlerini adeta yağmaladı. Hırsızlar dakikalar içinde 2 milyon liraya yakın soygun yaptı.

Ümraniye'de market, iş yeri ve depolara dadanan hırsızlar, dakikalar içerisinde tüm dükkanı boşalttı. Önlerine ne geldiyse çalarak bir haftada 5 ayrı yerden hırsızlıkt yaptılar. Hırsızlık anları ise an be an kaydedildi.

Ümraniye Asayiş Büro ekipleri son zamanlarda artan işyeri hırsızlıkları hakkında çalışma başlattı. Soyulan iş yerlerinin güvenlik kameraları tek tek incelendi. Hırsızların soygun taktiği hep aynıydı.

 

Plaka çalıntı

Çalıntı plakalı otomobille gelen hırsızlar önce otomobillerini işyerlerinin önüne park etti. Otomobilden inen bir hırsızın kapıyı açması ile birlikte hırsızlar hep birlikte iş yerine girerek önlerine ne geldiyse çaldı.

Hırsızlar çaldıkları 1 milyon 300 bin lira değerinde elektronik eşya kolilerini kapıda bekleyen otomobillerine yükledi. Olay yerinden uzaklaştı.

 

20 ayrı sabıkası bulunuyor

Görüntüler üzerine çalışma başlatan Ümraniye Asayiş Büro ve Gayrettepe Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri hırsızların peşine düştü. Görüntülerdeki otomobil incelemeye alındı. Otomobilin çalıntı olmadığı, üzerindeki plakaların çalıntı olduğu belirlendi.

Polis ekipleri aracın hırsızlıktan 20 ayrı sabıkası olan Elif Dilek B.'ye ait olduğunu belirledi.

Elif Dilek B.'nin hırsızlık anlarında da orada olduğu belirlendi. Kısa sürede tüm hırsızların kimliklerini belirleyen polis, üçü kadın 6 kişiyi yapılan operasyonla gözaltına aldı.