Hisarcık'ta öğretmenlerden Engelliler Günü'ne özel işaret dilli anlamlı klip

Kütahya Hisarcık ilçesinde öğretmenler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'ne özel anlamlı bir klip çekerek örnek bir çalışmaya imza attılar.

Engellilerin yaşamına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Atatürk İlkokulu idarecileri ve öğretmenleri Dünya Engelliler Günü'nde işaret dilini kullanarak çektikleri klipte, “Siz hiç tekerlekli sandalyede oturup koşmayı denediniz mi? Siz hiç gözlerinizi kapatıp annenizi görmeyi istediniz mi? Siz hiç kollarınızı bağlayıp birinin size yemek yedirmesini, su içirmesini beklediniz mi? Siz hiç konuşmayıp şarkılar söylemeyi istediniz mi? 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü unutma. Her insan bir engelli adayıdır” sözlerini işaret diliyle söyleyerek topluma mesaj verdiler.

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİN YANLARINDA OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK ADINA BÖYLE BİR PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK"
3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Atatürk İlkokulu olarak öğretmen arkadaşlarıyla birlikte farkındalık oluşturmak için klip çekmeyi planladıklarını söyleyen Okul Müdürü Pelin Solak, ”Klip çekimi öncesinde işaret dili bilen öğretmenimiz işaret dili konusunda diğer öğretmenlerimize bilgilendirmelerde bulundu. Öğretmenlerimizin işaret diliyle seslendirdiği engellilerin yaşamına dikkat çekmeyi içeren mesajların bulunduğu klibi okulumuz sitesinde yayınladık. Engelli kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu göstermek adına böyle bir proje gerçekleştirdik. Klip gerçekten çok anlamlı oldu. Emeği geçen tüm personelime çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.