Hollanda'da bir kafede çok sayıda kişi rehin alınmıştı! Saldırgan polise teslim oldu!

Hollanda'nın doğusundaki Ede kasabasında bir kafede çok sayıda kişi rehin alındı. Bölgedeki evler tahliye edildi. Polisten yapılan açıklamada, saldırının nedenine ilişkin pek çok soru işareti bulunduğu, ancak şu anda bir terör işareti olduğuna dair herhangi bir belirti olmadığı kaydedildi. Üç rehine serbest bırakılmıştı. Hollanda basını daha sonra saldırıyı gerçekleştiren kişinin teslim olduğunu duyurdu. Polis, tüm rehinelerin de serbest bırakıldığını açıkladı.

Hollanda'da bir kafede çok sayıda kişi rehin alınmıştı! Saldırgan polise teslim oldu!

Hollanda'nın doğusundaki Ede kasabasındaki bir barda rehine krizi yaşandı. Bir adam, kapanış saatinde silah ve patlayıcılarla bara girdi ve burayı havaya uçurmakla tehdit ederek bardaki insanları rehin aldı. 

150 EV TAHLİYE EDİLDİ 

Polis, etrafındaki kordonu temizlediklerini ve yaklaşık 150 evin sakinlerinin güvenli bir yere götürüldüğünü söyledi.

Hollanda'da bir kafede çok sayıda kişi rehin alınmıştı! Saldırgan polise teslim oldu! - Resim : 1

 

 TERÖR BAĞLANTISI YOK

Bir polis sözcüsü,  yaptığı açıklamada bir şüphelinin bulunduğunu söyledi. Hollanda polisinden yapılan ilk açıklamaya göre; rehine olayının terör bağlantılı olduğuna dair bir işaret yok.

Hollanda'da bir kafede çok sayıda kişi rehin alınmıştı! Saldırgan polise teslim oldu! - Resim : 2

3 REHİNE SERBEST BIRAKILDI 

Bölge halkına olay yerinden uzak durması çağrısı yapan polis, bölgedeki tren seferlerinin de durdurulduğunu açıkladı. Çalışmalar sürerken, sabah erken saatlerde 3 rehinenin serbest kaldığı ancak olayın devam ettiğini bildirildi.

"KOLLUK KUVVETLERİ MÜZAKERE ETMEYE ÇALIŞIYOR"

 Edinilen bilgiye göre, rehinelerin sayısı bilinmiyor.Tedbir amaçlı evler boşaltıldı. Gerek özel kuvvetler, gerekse özel harekat bölgede. İçeride bomba olup olmadığı bilinmiyor ancak silahlı insanların bulunduğu ifade edildi. Rehine krizinin yaşandığı bölgenin yanında da hemen pazar kurulmuş durumda, bu nedenle bir yoğunluk da söz konusu. An itibarıyla can kaybı yok. 

SALDIRGAN TESLİM OLDU 

Saatler sonra Hollanda basını, biri kar maskesi takan iki kişinin bardan elleri havada çıktığını yazdı. Polisin bu kişilerden birini kelepçelediği belirtildi.