Hollanda'da sosyal mesafe kuralı dahil bir dizi kısıtlama 25 Eylül'de kaldırılıyor

Hollanda'da hükümet, yeni tip koronavirüsle mücadele kapsamında salgının başından bu yana uygulanan sosyal mesafe kuralının 25 Eylül'den itibaren kaldırılacağını açıkladı.

Hollanda'da sosyal mesafe kuralı dahil bir dizi kısıtlama 25 Eylül'de kaldırılıyor

Geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, basın toplantısında yaptıkları açıklamada, aralarında sosyal mesafe kuralının da olduğu bir dizi kısıtlamanın 25 Eylül'den sonra uygulanmayacağını bildirdi.

Açıklamada, koronavirüs aşısı olanların, testi negatif çıkanların veya hastalığı daha önce geçirenlerin "daha fazla özgürlükten" faydalanabilmesi için "korona kartı" uygulamasının başlatılmasının planlandığı kaydedildi.

 

Disko ve barlar açılıyor, okullarda maske zorunluluğu kalkıyor

Rutte'nin açıklamasına göre, 25 Eylül itibarıyla, temmuz ayında kapatılan disko ve barlar yeniden açılacak.

Söz konusu mekanlar, kafe ve restoranlarda olduğu gibi gece yarısına kadar açık kalacak fakat sabah 06.00'ya kadar kapalı kalmaya devam edecek.

Festival, spor faaliyetleri ve açık alanlarda yapılacak etkinliklerde aşı kartı ya da negatif test sonucu ibraz edilmesi kaydıyla koltuk kapasitesinin tamamı, kapalı salonlarda yüzde 75'i kullanılabilecek.

"Tamamen normale dönmüyoruz"

Hastanelerdeki servislerde ve yoğun bakım ünitelerinde yatan korona hastalarının olduğunu belirten Rutte, 25 Eylül'deki gevşeme için "Tamamen normale dönmüyoruz." uyarısında bulundu.