Hollanda'dan Elbistan'a kendi TIR'ıyla yardım getirdi

Türkiye Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin yaralarını sarmaya devam ederken yurt dışından da destek gelmeye devam ediyor. Hollanda'da yaşayan Türkler topladıkları yardımları ikinci depremin merkez üssü Elbistan'a gönderdi.

Hollanda'dan Elbistan'a kendi TIR'ıyla yardım getirdi

Aksaraylı gurbetçi Suat Baburcan (63), kendisine ait TIR ile Hollanda’dan Kahramanmaraş Elbistan’a yardım malzemesi getirdi.

Dernek organizasyonuyla toplanan yardımları 4 bin 500 kilometre mesafeden taşıyan Baburcan, “Gölcük depreminde de yurt dışından yardım getirmiştim. Bana ikinci kez nasip oldu. Allah bir daha nasip etmesin” dedi.

"BU TIR'I HOLLANDA'DA YAŞAYAN AKSARAYLILAR DOLDURDU"

Baburcan, “Hollanda’dan Türkiye yardım malzemesi getirdim. Bu depremin yaralarını devlet ile millet el ele saracağız. TIR’ımızda termal mont, ısıtıcı, hijyen malzemeleri, kefen, ayakkabı gibi malzeme getirdim. Bu ülkemize ikinci kez deprem malzemesi getirişim. 1999 yılında da Gölcük’e yardım malzemesi getirmiştim. Bana ikinci kez nasip oldu. Allah bir daha nasip etmesin. Bu TIR’ı Hollanda’da yaşayan Aksaraylılar doldurdu. Ben kendim 4 bin 500 kilometre yol yaparak Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine geldim. Tüm yol masraflarını kendim üstlendim. Biz de Avrupa’dan karınca kararınca ülkemize yardıma geldik. Bölgede büyük bir yıkım var” diye konuştu.