Hollywood grevi nedeniyle bir film daha ertelendi

63 yıl sonra Hollywood'da yapılan en büyük grev olarak tarihe geçen senarist ve oyuncuların grevi bir filmin daha ertelenmesine neden oldu. Grev nedeniyle daha önce Avatar, Deadpool ve Gladyatör'ün çekimleri durdurulmuştu.

Hollywood grevi nedeniyle bir film daha ertelendi

Hollywood'da son 63 yılda yapılan en büyük grev, "Dune: Çöl Gezegeni" adlı yapımın devam filmini de vurdu. 

Warner Bros, ilk filmde olduğu gibi yine Timothée Chalamet ve Zendaya'nın başrollerde yer aldığı  Dune 2'nin resmi olarak 15 Mart 2024’e ertelendiğini duyurdu.

Dune ile birlikte daha önce 14 Mart 2024 olarak belirlenen "Godzilla x Kong: The New Empire" için de bir erteleme duyuruldu. Filmin, 12 Nisan 2024’te vizyona gireceği belirtildi.

Dune 2’nin ertelenmesi beklenmedik bir durumdu. Çünkü sadece bir ay önce IMAX CEO’su Richard Gelfond, filmin erteleneceğine ilişkin haberlerin doğru olmadığını söylemiş ve filmin daha önce planlandığı gibi 3 Kasım 2023’teki gösterim tarihinin değişmeyeceğini belirtmişti.

Frank Herbert’in aynı adlı klasik bilimkurgu kitabından uyarlanan filmde Timothée Chalamet, yeniden Paul Atreides’i canlandırırken, kendisine yeni filmde Austin Butler, Léa Seydoux, Souheila Yacoub, Florence Pugh da katılıyor.

Ayrıca ilk filmde olduğu gibi ikinci filmde de Zendaya, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling ve Stephen McKinley Henderson de yer alacak.

Öte yandan büyük Hollywood grevi, Avatar, Deadpool ve Gladyatör gibi büyük prodüksiyonlu filmlerin çekimlerinin durmasına yol açmıştı. (NTV)