Hollywood yıldızlarından ABD Başkanı Biden'a Gazze mektubu: "Ateşkes çağrısı yapmanızı rica ediyoruz"

İsrail-Filistin savaşı tüm şiddetiyle devam ederken Gazze'deki insani kriz derinleşiyor. Hastane katliamının ardından İsrail'e yönelik tepkiler de sürüyor. Dünyaca ünlü Hollywood yıldızları da ABD Başkanı'na bir mektup yazarak ateşkes çağrısı yapmasını istedi.

Hollywood yıldızlarından ABD Başkanı Biden'a Gazze mektubu: "Ateşkes çağrısı yapmanızı rica ediyoruz"

Hamas'ın 7 Ekim 2023 tarihinde İsrail'e düzenlediği saldırının ardından başlayan İsrail-Filistin savaşında İsrail'in Gazze'de sivillerin hedef almasına tepkiler dinmiyor.

Aralarında Mark Ruffalo, Jessica Chastian, Cate Blanchett'ın olduğu çok sayıda oyuncu da yaşananlara kayıtsız kalmayıp ABD Başkanı Joe Biden’a hitaben bir mektup kaleme aldı.

“Sanatçılar olarak ama en önemlisi İsrail ve Filistin’de yaşanan yıkıcı can kayıplarına ve ortaya çıkan dehşete tanık olan insanlar olarak bir araya geliyoruz” diye başlayan mektupta şu ifadelere yer veriliyor:

“ABD Başkanı olarak sizden, bir can daha kaybedilmeden Gazze ve İsrail’de gerilimin derhal düşürülmesi ve ateşkes çağrısı yapmanızı rica ediyoruz. Tüm insanlar için özgürlük, adalet, onur ve barıştan yanayız ve daha fazla kan dökülmesini durdurma yönündeki derin arzumuzdan yanayız. Gelecek nesillere sessizliğimizin, hiçbir şey yapmadığımızın hikâyesini anlatmayı reddediyoruz.”

Mektubu imzalayan isimlerin tamamı ise şu şekilde:

Riz Ahmed, Mahershala Ali, Mo Amer, Cate Blanchett, Quinta Brunson, Farah Bsaiso, Jessica Chastain, Margaret Cho, David Cross, Cherien Dabis, Rosario Dawson, Ayo Edebiri, Fatima Farheen Mirza, America Ferrera, Dominique Fishback, Andrew Garfield, Ilana Glazer, Oscar Isaac, Shaka King, Elvira Lind, Aria Mia Loberti, Macklemore, Michael Malarkey, Rooney Mara, Darius Marder, Vic Mensa, Alyssa Milano, Hasan Minhaj, Indya Moore, Sandra Oh, Joaquin Phoenix, Mark Ruffalo, Hend Sabry, Susan Sarandon, James Schamus, Amanda Seales, Anoushka Shankar, Alia Shawkat, Wallace Shawn, Sebastian Silva, Jon Stewart, Kristen Stewart, Jeremy Strong, Wanda Sykes, Michael Stipe, Amber Tamblyn, Bassam Tariq, Channing Tatum, Dominique Thorne, Michelle Wolf, Shailene Woodley, Ramy Youssef.