Hollywood'da grev devam ediyor: Harrison Ford'un dublörü kendisini yaktı

Hollywood'da senaristlerin iş güvencesi ve maaş talebiyle başlattığı grev oyuncuların katılmasıyla büyüdü. Halen anlaşmaya varılamadığı için devam eden grev sırasında Harrison Ford'un dublörü Mike Massa kendisini ateşe verdi.

Hollywood'da grev devam ediyor: Harrison Ford'un dublörü kendisini yaktı

63 yıl sonra ilk kez Hollywood'da hem senaristler hem de oyuncular aynı anda grevde. Mayıs ayında greve başlayan yazarlara, oyuncular da dahil olmuştu. Beyaz Perde Aktörleri Derneği ve Amerikan Televizyon ve Radyo Sanatçıları Birliği (SAG-AFTRA) maaş ve yapay zekaya karşı iş güvencesi konusunda görüşmelerin sonuçsuz kalması nedeniyle grev başlatmıştı.

Hollywood camiasından birçok oyuncu elinde pankartlarla greve katılmış ve eşitsizliğe dikkat çekmişti.

Greve katılan bir dublör ise kendini ateşe verdi. "Indiana Jones: Kader Kadranı" (2023) filminde 10 ay boyunca dublörlük yapan Mike Massa, eline pankart aldı ve kendini ateşe verdi.

 
 
 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Elena Sanchez (@theelenasanchez)'in paylaştığı bir gönderi

Setlerde kullanılan bir teknikle ateşe verilen dublör, güvenli bir şekilde söndürüldü. Dublörün yandığı anları paylaşan meslektaşı Elena Sanchez "Yakılmaktan çok yorulduk" dedi.

Avatar, Deadpool ve Gladyatör gibi büyük prodüksiyonlu filmlerin çekimlerinin durabileceği tahmin ediliyor. Stranger Things, Family Guy ve The Simpsons gibi dizilerin devam sezonlarının da bu grevden etkileneceği öngörülüyor.