Hollywood’un efsane ismi hayatını kaybetti! Doğum gününe yalnızca 5 gün kala...

Dünyaca ünlü yıldız, doğum gününden sadece 5 gün önce hayata gözlerini yumdu. Hollywood’un unutulmaz ismi, vedasıyla yasa boğdu. İşte efsane ismin başarılarla dolu hayatı…

Hollywood’un efsane ismi hayatını kaybetti! Doğum gününe yalnızca 5 gün kala...

Dünyaca ünlü yıldız, Hollywood’un efsane ismi Dame Angela Lansbury 96 yaşında hayatını kaybetti. Doğum gününden yalnızca 5 gün önce, Los Angeles’taki evinde uykudayken hayata gözlerini yuman usta oyuncu, geride başarılarla dolu masal gibi bir hayat bıraktı.

Dame Angela Lansbury 96 yaşında hayatını kaybetti

En çok “Murder, She Wrote” filmindeki rolüyle tanınan oyuncu, Salı günü Los Angeles'taki 96 yaşında hayatını kaybetti. Yakınlarının “Uykusunda huzur içinde aramızdan ayrıldı.” Dediği usta oyuncu geride ilham verici bir hayat bıraktı.

Dame Angela, film, tiyatro ve televizyonda oynadğı rollerde milyonları eğlendirerek seksen yıla yayılan mükemmel bir kariyere sahip oldu.

1991 yılında sevilen Disney müzikali “Güzel ve Çirkin”de Bayan Potts'u seslendirdi ve herkesin diline o dönem pelesenk olan “Tale As Old As Time”ı söyledi.

Hollywood’un efsane ismi hayatını kaybetti! Doğum gününe yalnızca 5 gün kala... - Resim : 1

Dame Angela, Hollywood sinemasının Altın Çağı'nın hayatta kalan son yıldızlarından biriydi

Ailesi ünlü yıldızın ölümün ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Dame Angela Lansbury'nin çocukları, annelerinin 97. doğum gününe sadece beş gün kala, bugün saat 1:30'da Los Angeles'taki evinde uykusunda huzur içinde öldüğünü duyurmaktan dolayı üzgünler.”

Dame Angela’nın üç çocuğu ve üç torunu var

Başarılarla dolu bir hayat

Dame Angela, 1925'te Londra'da doğdu ve Feagin Dramatik Sanat Okulu'nda eğitim görmeden önce 1940'ta savaştan kaçmak için ABD'ye taşındı.

Hollywood yöneticisi John van Druten ile bir partide tanıştıktan sonra 1944 yapımı “Gaslight” filminde işbirlikçi bir hizmetçiyi oynayarak ilk büyük ekran rolünü aldı.

Bir genç olarak ilk çıkışını takiben, 1945'te “Dorian Gray'in Portresi” filminde lanetli “Sibyl” rolünü  ve 1962'de “Casuslara Karşı” adlı filmde Laurence Harvey'nin şeytani, manipülatif annesini oynadı.

Hollywood’un efsane ismi hayatını kaybetti! Doğum gününe yalnızca 5 gün kala... - Resim : 2

Hollywood’da oynadığı her üç rolde Akademi Ödülü adaylığı kazandı.

Olgun tavrı, yapımcıların onu gerçek yaşından çok daha yaşlı seçmelerine neden oldu. Örneğin 1948'de, 23 yaşındayken, Birliğin Durumu filminde 40'lı yaşlarında bir gazete yayıncısını oynayabilmek için saçları griye boyanmıştı.

Dame Angela daha sonra New York tiyatro sahnesinin kraliçesi oldu ve 1966'da “Mame”, 1969'da “Sevgili Dünya”, 1975'te “Çingene” ve 1979'da “Sweeney Todd” yapımlarında sergilediği oyunculuklar için Tony Ödüllerini kazandı.

Kariyeri boyunca, Onursal Akademi Ödülü, BAFTA'dan Yaşam Boyu Başarı Ödülü, Yaşam Boyu Başarı Tony Ödülü ve bunun yanında beş ek Tony Ödülü, altı Altın Küre ve bir Olivier Ödülü aldı. Hayatı boyunca dünyanın en prestijli ödüllerini topladı.

Dame Angela, 1984'te Cinayet Dosyası adlı filmde Jessica Fletcher rolünü üstlenerek televizyon işine girdiğinde uluslararası bir yıldızlığa fırladı. Hit serisi, 1996 yılına kadar 12 sezon boyunca gizemli bir romancı ve amatör dedektif olan karakterin etrafında yazıldı.

Hollywood’un efsane ismi hayatını kaybetti! Doğum gününe yalnızca 5 gün kala... - Resim : 3

Fahri Oscar ödülü aldı, Kraliçe Elizabeth unvan verdi

İlk filminden neredeyse yetmiş yıl sonra, 2013'te 88 yaşındayken ömür boyu başarı için fahri Oscar ödülüne layık görüldü. Ertesi yıl, Windsor Şatosu'ndaki bir törenle geç Kraliçe tarafından Dame unvanı aldı. Dame unvanı, erkeklerde “Sir” unvanına karşılık gelen, kadınlara özel bir hitaptır.

"Yetenekli, zarif yüce ruh"

Kraliçe tarafından unvan alan Dame Angela, "Doğduğum ülke tarafından tanınmak benim için çok gurur verici bir gün ve bu şartlar altında Kraliçe ile tanışmak nadir ve güzel bir fırsat" dedi. Aralık 2009'dan Haziran 2010'a kadar “A Little Night Music”in ilk Broadway canlandırmasında Dame Angela Catherine Zeta Jones’la beraber oynamıştı.

Hollywood’un efsane ismi hayatını kaybetti! Doğum gününe yalnızca 5 gün kala... - Resim : 4
Catherine Zeta Jones ve Dame Angela Lansbury sahnede

 

Catherine Zeta Jones mesaj yayınladı.

Dame Angela’nın ölüm haberinden sonra Catherine Zeta Jones şöyle bir mesaj yayınladı: "Sevgili, Dame Angela Lansbury. Huzur içinde yatsın. Broadway’de sergilediğimiz performans sonsuza dek benimle kalacak. Büyük beyaz yolunda ışıklar senin için kararırken, kalbimizde sonsuza dek parlayacaksın. Seni seviyorum Angela."

Şarkıcı Marie Osmond, Twitter'da Dame Angela’ya övgü dolu sözler sarfetti: "Son yüz yılın en parlak yıldızlarından biri - huzur içinde yat Angela Lansbury.

"Dünya senin sayende daha iyi bir yer."

Modern Family oyuncusu Jesse Tyler Ferguson, yıldızı "zarif ve esprili" olarak nitelendirdi. Ve şöyle bir tweet attı: "Bir açılış gecesinde Angela Lansbury'nin yanında heyecanla oturduğum anı asla unutmayacağım.”

Seinfield oyuncusu Jason Alexander şöyle yazdı: "Şimdiye kadar tanıştığım en çok yönlü, yetenekli, zarif, kibar, esprili, bilge, klas bayanlardan biri olan büyük Angela Lansbury aramızdan ayrıldı.

"Sanata ve dünyaya yaptığı büyük katkı her zaman devam ediyor."

Star Wars oyuncusu George Takei şunları söyledi: "Hayatımızdan bir, beş Tony ödülü kazanan ve dedektif Jessica Fletcher'ı bir düzine yıl boyunca oturma odalarımıza getiren Angela Lansbury geçti. Dinlen yüce ruh.”

Dame Angela, 1945'te aktör Richard Cromwell ile evlenci ancak evliliği bir yıldan az sürdü.

1949'da menajeri Peter Shaw ile evlendi.

Shaw'ın ilk evliliğinden David'in üvey annesi oldu ve birlikte iki çocukları daha oldu, Peter ve Deirdre. Ünlü yıldızın eşi Peter Shaw, 2003 yılında hayatını kaybetmişti.