Horasis Global Toplantısı görkemli bir açılışla başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde uluslararası yatırımcı ve CEO’ların katılacağı HORASIS Global toplantısı yapıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen Horasis Global Toplantısı'nın açılışı yapıldı.

Dünyanın önde gelen yatırımcı ve CEO’ları ile 140’ı üst düzey olmak üzere 300 katılımcının yer aldığı toplantıya tv100.com yazarları Fuat Uğur, Hacı Yakışıklı ve tv100 programcısı Pınar Işık Ardor da takip ediyor.

Görkemli bir görsel kariografiyle gerçekleştirilen sahne gösterisinin ardından açılış konuşmasını Ticaret Bakanı Ömer Bolat yaptı.

"Gaziantep'in bütün dinamikleri ayrım gözetmeksizin dayanışma içinde ve birlikte hareket ediyor. Türkiye'nin 2053'te dünyada ilk 10 ekonomi, satın alma gücü paritesine göre ise dünyada ilk 5 ekonomi arasında yer almasını hedefliyoruz" diyen Bakan Bolat konuşmasında İsrail'in Filistin'de sivilleri hedef aldığı saldırılara da yer ayırarak, "Dünyayı iyileştirmek her şeyden önce barışı, sivilleri ve çocukları korumakla başlar. Dostluk temelinde altından kalkamayacağımız yük, çözemeyeceğimiz sorun yoktur" diye konuştu.

"REKABETÇİLİĞİ, YENİLİKÇİLİĞİ TEŞVİK EDEN YAPISAL DÖNÜŞÜMLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Bakan Bolat, yeni hükümet programına da değinerek, şöyle devam etti:

"Çevreye duyarlı, afetlere ve ileri teknolojiye dayanıklı, yüksek katma değer üreten, geliri adil paylaşan, istikrarlı, güçlü ve müreffeh bir Türkiye'yi hedef aldık. Bu vizyonda istikrarlı büyüme, güçlü ekonomi, yeşil ve dijital dönüşümle rekabetçi üretim, nitelikli insan, güçlü aile, sağlıklı toplum, afetlere dirençli yaşam alanları, sürdürülebilir çevre, adaleti esas alan demokratik, iyi yönetişim olmak üzere 12. Kalkınma Planımız 5 ana eksenden oluşmaktadır. Ülkemizin 2053 vizyonu çerçevesinde Türkiye ekonomisinin üst gelir grubunda bir ülke olarak küresel ölçekte rekabetçiliği, yenilikçiliği teşvik eden yapısal dönüşümleri gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin 2053'te dünyada ilk 10 ekonomi, satın alma gücü paritesine göre ise dünyada ilk 5 ekonomi arasında yer almasını hedefliyoruz. Ayrıca markalaşmanın da desteklenerek dünyanın en değerli 100 markası arasında en az 5 markaya sahip olmayı da hedefliyoruz. Diğer taraftan 2053 yılında küresel ekonomiden aldığınız payın da yüzde 2'nin üzerine çıkması ve hizmet ticaretini de dahil ettiğimizde bu oranın daha da yükselmesi hedeflerimiz arasındadır."

"GAZİANTEP REKABET GÜCÜ OLAN DOKUZUNCU ŞEHİRDİR"

Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin'de konuşmasında, "Gaziantep bugün akıllı sanayiyi, sanayide yüksek teknolojiyi hayata geçirmek için modern fabrikalar kurarak, Gaziantep yeşil sanayiyle, atığı suyu, toprağı kurutmasın, ağacı kurutmasın, balığı öldürmesin diye yüksek biyolojik arıtmaya geçen büyük bir gelecektir. Gaziantep'te büyük bir potansiyel var. Bugün Horasis'in Gaziantep'te toplanması tesadüf değildir. Dünya Bankası'nın bilimsel araştırmasında dünyanın en büyük rekabet etme gücü olan dokuzuncu şehirdir. Burası bir üretim merkezidir, aynı zamanda büyük bir pazardır.  Bugün bu salon herhangi bir salon değil. Büyük dostlukların, büyük kardeşliklerin, büyük üretim merkezlerinin olduğu en önemli merkezdir" ifadelerine yer verdi.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber de Gaziantep'in jeopolitik önemine değinerek, şehrin tarih boyunca lider kent olduğuna dikkati çekti.

Toplantıya, Birleşik Krallık’tan Virgin Group, David De Rothschild, ABD’den Revolution Kurumu Başkan ve İcra Kurulu Şefi Steve Case, Mastercard Başkan Yardımcısı Michael Froman, Amazon’un Yönetim Kurulu Üyesi Indra Nooyi, Verizon Communications İcra Kurulu Başkanı Hans Vestberg, Hindistan’dan HCL Technologies Başkanı Roshni Nadar Malhotra, Güney Kore Samsung Electronics Başkanı Young Sohn, Hong Kong’tan Esquel Başkanı Marjorie Yang katılıyor.