Hortum seralara yaklaştıkça 'Allah'ım sen koru' dediler! Seracıların panik dolu anları kamerada

Antalya'nın Demre ilçesinde 3 gün önce denizden gelip onlarca serayı yerle bir eden hortumun yeni görüntüleri ortaya çıktı. Denizden gelen hortumu kayıt altına alan vatandaşlar, hortum seralara yaklaştıkça 'Allah'ım sen koru' diyerek bağırdı. O anlar anbean kayıt altına alındı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün turuncu kodla uyardığı Antalya'da 5 Mart tarihinde yaşanan hortumun yeni görüntüleri felaketi gözler önüne serdi. Kentte merkez ilçeler sağanaktan etkilenirken, batı ilçelerinden Demre ve Kumluca’da hortum seraları yerle bir etti. Demre’de denizden çıkan hortum, Beymelek Mahallesi'nde onlarca naylon seraya zarar vererek, elektrik direklerini yıktı.

“KESİL, KESİL" DİYEREK DUA ETTİLER

O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, hortumun seralara zarar verdiği sırada vatandaşların korku yaşadığı dolu anlar da görüntülerde yer aldı. Denizden çıkıp seralara yaklaşan hortum esnasında vatandaşların ‘Allah’ım sen koru, çabuk gitse bari ve kesil, kesil’ sözleri afetin yaşattığı korkuyu gözler önüne serdi. Hortumun zarar verdiği alan dron ile havadan görüntülenirken, üreticiler de zarar gören seralarında ürünlerini toplamaya başladı.