Hrant Dink davası ertelendi

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dava, savunmaların alınması için ertelendi.

Hrant Dink davası ertelendi

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin dava, 22 Aralık'a ertelendi. Aralarında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de bulunduğu 4'ü tutuklu, 13'ü firari 76 sanığın mütalaaya karşı savunması alınıyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ali Fuat Yılmazer, Silivri Ceza İnfaz Kurumu'ndan, başka suçtan tutuklu bazı sanıklar ise bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Tutuksuz sanıklardan dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski jandarma görevlileri Adem Sarıgöl ve Abdullah Dinç'in de hazır bulunduğu duruşmada, müdahil Dink ailesini de avukatları temsil etti. 

Duruşmada söz alan Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu, süreci anlatarak, celse arasında verilen savcılık mütalaasına karşı savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu. 

Daha sonra sanık ve sanık avukatlarının savunmalarına geçildi. Mütalaada atılı suçlardan hapis cezasına çarptırılması istenen tutuksuz sanık Abdullah Dinç, hakkında tek suçtan ceza talep edildiğini ancak diğer suçlardan beraat istendiğini kaydederek, "Bir telefon görüşmesinden bahsediliyor. Ankesörlü telefondan yapıldığı öne sürülen görüşme sıfır saniyedir. Beraatimi istiyorum" dedi.   

Mütalaada beraati istenen tutuksuz sanık Adem Sarıgöl de hakkında çıkan haberlerle ilgili gazetecilere tepki göstererek, beraatine karar verilmesini talep etti. 

SEGBİS ile bağlanan tutuklu sanık eski emniyet müdürü Ali Fuat Yılmazer ise henüz savcılık mütalaasını inceleyemediğini ve hazırlanamadığını belirterek, savunması için kendisine mümkün olduğu kadar süre verilmesini istedi.

Bunun üzerine konuşan mahkeme heyeti başkanı, tutuklu sanıkların savunmalarının en son alınacağını söyledi. Savunmaları sorulan bazı sanık avukatlarından, müvekkilleri hakkında beraat talep edilenler, mütalaaya katıldıklarını söyleyerek, mütalaa doğrultusunda karar verilmesini istedi. Haklarında hapis cezası talep edilen diğer sanık avukatları ise savunma için ek süre talep etti.