HÜDA PAR Adana il başkanlığına satırlı saldırı: Ölü ve yaralı var! Bina önünde geniş güvenlik önlemi alındı

HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı binasına düzenlenen satırlı saldırıda mescitte bulunan İl Sekreteri Sacit Pişkin hayatını kaybederken, İl Başkanı Salih Demir yaralandı. HÜDA PAR'dan yapılan açıklamada "Saldırganları ve bu cürmün arkasındaki zalimleri lanetliyoruz. Olayın bir an önce açığa kavuşturulmasını bekliyoruz" denildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya ilgili bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

HÜDA PAR Adana il başkanlığına satırlı saldırı: Ölü ve yaralı var! Bina önünde geniş güvenlik önlemi alındı

Merkez Seyhan ilçesi Türkocağı Mahallesi'ndeki HÜDA PAR Adana İl Başkanlığına gelen kimliği henüz belirlenemeyen bir şüpheli, mescitteki Demir ve Pişgin'e bıçaklı saldırıda bulundu. Yaralanan Salih Demir ve Sacit Pişgin, hastaneye kaldırıldı. Pişgin, müdahaleye rağmen kurtarılamadı, Demir'in tedavisi sürüyor. Şüpheli de polis ekiplerince gözaltına alındı. Polis, il binası önünde geniş güvenlik önlemi aldı.

HÜDA PAR Adana il başkanlığına satırlı saldırı: Ölü ve yaralı var! Bina önünde geniş güvenlik önlemi alındı - Resim : 1

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya saldırıya ilgili "Bugün saat 17.40 sıralarında HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı binasına A. S. isimli şahıs tarafından bıçaklı bir saldırı düzenlenmiştir. Saldırıda yaralanan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Sayın Salih Demir’e acil şifalar, saldırıda hayatını kaybeden İl Sekreteri Sacit Pişgin’e Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Saldırıyı gerçekleştiren şahıs yakalanıp gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir." açıklamasını yaptı.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “HÜDA-PAR Adana İl Başkanı Sn. Salih Demir ve İl Sekreteri Sn. Sacit Pişgin'e İl Binasında gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırı sonucu hayatını kaybeden Sacit Pişgin'e Allah'tan rahmet, tedavisi devam eden Salih Demir'e Allah'tan acil şifalar diliyorum. Saldırı ile ilgili olarak Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli adli soruşturma başlatılmış olup bir şahıs gözaltına alınmıştır. Menfur saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması için soruşturma devam etmektedir. Merhumun ailesine ve HÜDA PAR teşkilatına başsağlığı diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

SATIRLI SALDIRIDA 1 ÖLÜ, 1 YARALI VAR
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Halef Yılmaz, saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adana İl Başkanımız Salih Demir hocamız ve İl Sekreterimiz Sacit Pişkin namaz kıldıkları sırada satırlı saldırıya uğradı. İl sekreteri Sacit kardeşimiz şehit olmuştur. İl Başkanımız ise yaralıdır. Bu işi yapan uyuşturucu baronlarından hesap soracak ve peşini bırakmayacağız. Münferit bir olay değildir. Saldırganlar iki kişi. HÜDA PAR'ı hedef gösteren sözde siyasetçi ve gazetecilerin de eli kanımıza bulaşmıştır. Adana'da kirli bir uyuşturucu trafiği vardır. Bu işi azmettirenlerin mutlaka ortaya çıkarılması gerekir." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR Adana il başkanlığına satırlı saldırı: Ölü ve yaralı var! Bina önünde geniş güvenlik önlemi alındı - Resim : 2

HÜDA PAR'DAN AÇIKLAMA
Olayın ardından HÜDA PAR'dan yapılan yazılı açıklamada, "Adana İl Başkanlığımıza alçakça saldırı. İl Başkanımız Salih Demir ve İl Sekreterimiz Sacit Pişgin, parti il başkanlığı mescidinde bıçaklı saldırıya uğradı. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılan arkadaşlarımızdan Sacit Pişgin kardeşimiz şehit oldu. Haince saldırıda vefat eden kardeşimize Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve dava arkadaşlarına sabır diliyoruz. Saldırganları ve bu cürmün arkasındaki zalimleri lanetliyoruz. Olayın bir an önce açığa kavuşturulmasını bekliyoruz." denildi.