HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı tv100’e konuştu: "Partimizin terör örgütleriyle özdeşleştirilmesi kabul edilemez!” “Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmüyoruz"

HÜDA PAR Sözcüsü Serkan Ramanlı, tv100 ekranlarında yayınlanan Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programında soruları yanıtladı. “Partimizin yasa dışı örgütlerle, terör örgütleriyle özdeşleştirilmesi kabul edilebilecek bir durum değil” ifadelerini kullanan Serkan Ramanlı, sözlerinin devamında “2023 seçimlerinde bizim temel hedefimiz Meclis’te bir temsiliyet elde edebilmek. Yüzde 7 seçim barajı bile hakkaniyetten uzak. Rekabeti bir anlamda bozuyor” dedi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı almıştı. Bu kapsamda HÜDA PAR, 14 Mayıs'taki seçimde cumhurbaşkanı adayı göstermeyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıklamıştı.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, tv100 ekranlarında yayınlanan Oğuz Haksever ile Günün Gündemi programında soruları yanıtladı.

“Partimizin yasa dışı örgütlerle, terör örgütleriyle özdeşleştirilmesi kabul edilebilecek bir durum değil” diyen Serkan Ramanlı, “HÜDA PAR, mevcut anayasaya ve yasalara mevcut olarak kurulmuş bugüne kadar anayasa denetiminden de geçmiştir. Hiçbir biçimde yargısal olarak muhatap olmamış partidir. Bugün Türkiye’de siyaset sahnesinde varlık gösteren ve seçimlere katılmaya çalışan siyasi partiler gibi değiliz. 10 yıldır kendi parti programımız ve kendi siyasi anlayışımız çerçevesinde halkın temsiliyetini kazanmaya çalışıyoruz. Siyasi rakiplerimiz kadar maddi imkanlarımız olmayabilir, arkasında ciddi sermayeler olan partilerle eşit şartlarda mücadele etmiyor olabiliriz ama biz doğru olduğunu bildiğimiz çizgimizi istikrarlı bir şekilde devam ettirmeye çalışıyoruz” dedi.

Serkan Ramanlı, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

“2023 SEÇİMLERİNDE TEMEL HEDEFİMİZ MECLİS’TE BİR TEMSİLİYET ELDE EDEBİLMEK”

Biz yanlışa yanlış; doğruya doğru dedik. Biz klasik anlamda bilindik şekliyle diğer muhalefet partileri gibi iktidarın doğrularına da çamur atma anlayışını hiçbir zaman benimsemedik. 2023 seçimlerinde bizim temel hedefimiz Meclis’te bir temsiliyet elde edebilmek. Yüzde 7 seçim barajı bile hakkaniyetten uzak. Rekabeti bir anlamda bozuyor.

“YAKIN BİR GEÇMİŞTE TEKLİF SOMUTLAŞTI”

“Sayın Cumhurbaşkanımızın birkaç ay evvel Sayın Genel Başkanımız ile yaptığı görüşmede seçimlere birlikte katılma teklifi olmuştu. Yakın bir geçmişte bu teklif somutlaştı ama nasıl olacağı konusunda verilmiş bir karar mevcut değil. Biz cumhurbaşkanlığına aday olan adaylar arasından millete daha iyi hizmet edeceğini düşündüğümüz bir adayı tercih etme konusunda kamuoyuyla paylaştık ve bu kişinin Sayın Cumhurbaşkanı olması gerektiğini düşündük ve bunu paylaştık. Dün itibarıyla Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan’ı, Sayın Cumhurbaşkanımızı 2023 seçimlerinde destekleyeceğimizi ilan ettik. Bu ilan Cumhur İttifakı’na katılma şeklinde değerlendirilemez.

"SAYIN GENEL BAŞKANIMIZ NE DEDİYSE PARTİMİZİN RESMİ GÖRÜŞÜ DE ODUR"

Ne zaman ki milletvekili seçimlerinde iş birliği söz konusu olur, bunun kararı verilir, her iki parti tarafından da bu onaylanır o zaman bir ittifaka dahil olduğumuz şeklinde bir kanaat oluşur.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun “Hizbullah’ı terör örgütü olarak görmüyorum” sözlerini de değerlendiren Ramanlı, “Sayın Genel Başkanımız ne dediyse partimizin resmi görüşü de odur” şeklinde yanıt verdi.