İşte Acun'un Hull City'sinin teknik direktör aday listesi

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Championship'ten Hull City, teknik direktör Şota Arveladze ile yollarını ayırdı. Şota'nın yerine getirilen isim belli oldu.

İşte Acun'un Hull City'sinin teknik direktör aday listesi

Championship ekiplerinden Hull City'de bir ayrılık yaşandı. Kulübün sahibi Acun Ilıcalı, son 4 haftada alınan 4 mağlubiyetin ardından teknik direktör Şota Arveladze ile yollarını ayırdı. Gürcü teknik adamın yerine getirilen isim belli oldu.

İşte Acun'un Hull City'sinin teknik direktör aday listesi - Resim : 1

Eleştirilerin hedefiydi

Ligde alınan kötü sonuçlarla Şota Arveladze eleştiri oklarının hedefi haline geldi. Sezona galibiyetle başlayan takım, giderek düşen grafiğe engel olamadı. İlk olarak 5. haftada gelen yenilgi, bir sonraki Converty maçının kazanılmasına rağmen yankısını sürdürdü. Hull City son 4 hafta sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

"Kimse geçmişle ilgili düşünceleri dinlemek istemiyor" demişti

Takımdaki kötü gidişat nedeniyle eşeltirilerin odak noktası olan Şota Arveladze, Acun Ilıcalı ile yaptığı görüşme sonrası şunları: "Her zaman yaptığımız görüşmeyi yaptık. Ne yapabilirim veya ne düşünüyorum konusunda görüştük. Konu geçmişle ilgili değildi. Kimse geçmişle ilgili düşünceleri dinlemek istemiyor" demişti.

İşte Acun'un Hull City'sinin teknik direktör aday listesi - Resim : 2

West Bromwich maçıyla düşüşe geçti

Championship'te yeni sezona Bristol City karşısındak galibiyetle başlayan Hull City, ilk 4 haftayı 2 galibiyet, 2 beraberlikle kapattı. İlk yenilgisini ligin 5. haftasında West Browich deplasmanında 5-2'lik skorla alan Şota, bir sonraki hafta Coventry maçını 3-2 kazanmasına rağmen düşüş grafiğini çeviremedi. Hull City devam eden 4 lig maçında da mağlup oldu.

 Şota'nın Hull City kariyeri

Hull City'nin başında 30 karşılaşmaya çıkan Şota Arveladze, 9 kez sahadan mutlu ayrıldı. 6 maçta berabere kalan Şota, 15 kez yenilgi yaşadı.

İşte Acun'un Hull City'sinin teknik direktör aday listesi - Resim : 3

Kulüpten son açıklama! Geçici olarak Dawson başta

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'den yapılan açıklamada, Şota ile karşılıklı anlaşma sonucunda ayrılık kararı alındığı, yardımcı antrenör Peter van der Veen'in de takımdan ayrıldığı ve geçici teknik direktörlük görevine Andy Dawson'ın getirildiği belirtildi.

İşte adaylar...

Kulp sahibi Acun Ilıcalı'nın aklında Fatih Terim, Şenol Güneş, Javi Garcia, Sean Dyche, Rob Edwards, Sabri Lomouchi gibi isimler bulunyor.