Yaşlanmayı durdurmak isteyenlere müjde!

Yaşlandıkça vücudumuzda bazı minerallerin ve enzimlerin azalması cildimize de etki eder. Özellikle 30'lu yaşlardan itibaren hyalüronik asit alınması yaşlanma etkilerini gözle görülür seviyede azaltır.

Yaşlanmayı durdurmak isteyenlere müjde!

Hyalüronik asit cildin ve dokuların iyi yağlanmasına, nemli kalmasına yardımcı olan bir maddedir. Aynı zamanda mükemmel bir nemlendiricidir. Başlıca görevi kayganlık  ve nemliliğini sağlamaktır. Su tutabilme özelliği sayesinde bu nemliliği dokulara kazandırır.

Vücudumuzun bağ dokusunda, eklemlerde ve ciltte bulunan glukozaminoglikan denilen bileşenler dokularımıza esneklik kazandırıyor. Ancak zamanla bazı nedenlerle bu bağ dokularının zarar görmesiyle esneklik özelliği kaybolunca ortaya kırışıklık ya da deformasyon çıkıyor. Hyalüronik asit bu noktada destek olarak devreye giriyor.

Hyalüronik asit, yaşlanma etkileri ve kırışıklığı azaltıyor, sarkmaları azaltıyor, cilde ve saçlara güç veriyor. Aynı zamanda eklem rahatsızlıkları için de takviye edici gıda olarak kullanıldığında eklemdeki bağ dokularına destek olduğu için sağlamlığını artırıyor.

Nasıl kullanılıyor?

Cildinize ve bağ dokularınıza yenilenme gücü veren hyalüronik asit, bazı kremlerle masaj yoluyla cilde verilirken bazen de gıda takviyesi şeklinde ağız yoluyla alınarak kullanılabiliyor.

Doktorunuza danışmadan kullanmamanız gereken bu tarz takviyeler, doktor muayenesi ve önerdiği doz doğrultusunda sizin daha genç ve daha dinamik kalmanıza, kısacası güzellik ve performansınıza olumlu etkide bulunuyor.