İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bursa’da vatandaşlarla buluştu: İktidar milli iradeyi yok saymıştır

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa’da vatandaşlarla bir araya geldiği ziyarette, iktidarın milli iradeyi yok saydığını belirterek millet iradesinin ülke genelinde güçlü şekilde gerçekleşmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bursa’da vatandaşlarla buluştu: İktidar milli iradeyi yok saymıştır

İstanbul Büyükşehir Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, bir dizi ziyaret için Bursa’ya gitti. İmamoğlu, Gemlik ilçesinde başladı.

“MİLLET İRADESİ YOK SAYILIYOR”

Millet iradesinin ülke genelinde güçlü şekilde gerçekleşmesi için mücadele ettiklerini söyleyen İmamoğlu, "Bugün 2023 yılında, cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümünde yoğun bir biçimde demokrasi mücadelesini; hak, hukuk, adalet arayışını ülkemizde bir yoksunluk olarak hala konuşuyor ve tartışıyorsak bu gerçekten cumhuriyetimizin 100 yılına yapılan büyük bir ayıptır. Bu ayıbın son perdesi, İstanbul'a ne yazık ki bugünkü erkin, bugünkü hükümetin, yargıyı siyasetin silahı gibi kullanma kavramıyla hareket edişinin sürece olan yansıması, İstanbul halkının cezalandırılması. Millet iradesinin yok sayılması ama bu mücadeleyi şunun için veriyoruz; ortaya konan bu müdahalenin bir an önce bertaraf edilmesinin tek yolu vardır, o da millet iradesinin ülkemizin her sathında ortaya güçlü bir şekilde konması mücadelesi" dedi. 

“BUNDAN DAHA GÜÇLÜ HİÇBİR ŞEY YOKTUR”

Mücadelesini sürdüreceğini söyleyen İmamoğlu, "Bursa'da olacağım, Nilüfer'de ve Mudanya'da olacağım. Yarın Bilecik'te, Bozüyük'te olacağım. Daha sonraki günler İstanbul'un her sokağında ve ülkemizin her sokağında olacağım. Bunu anlatacağım. Çünkü bugünün iktidarı, verdiği cezayı ya da yaptığı bu müdahaleyi Ekrem İmamoğlu'na değil 16 milyon İstanbulluya hatta 86 milyon yurttaşımıza yapmıştır. Milli iradeyi yok saymıştır. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' anlayışına karşı gelmiştir ve insanlarımızın bu ülkenin gerçek sahibi olduğu anlayışına ve prensibine karşı durmuştur. Bu bir avuç insanın duruşuna ve tek bir insanın kararına karşı milletimizin buna en büyük ve en güçlü cevabı da önümüzdeki seçimlerde vereceğinden en ufak bir kuşkumuz yoktur. Esas olan millettir. Esas olan milletin iradesidir. Bundan daha güçlü hiçbir şey yoktur" diye konuştu.