İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilginç savunma: O gece afet yaşanmadı! Keşke elimde sihirli değnek olsa... Süpermen değilim!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul selle boğuşurken tatiline devam etmesiyle ilgili gelen tepkiler üzerine açıklama yaptı. İmamoğlu kendini “O gece İstanbul’da bir afet yaşanmadı. Sadece bir sokakta sorun yaşandı” diyerek savundu. İmamoğlu "Keşke Ekrem İmamoğlu’nun elinde bir sihirli değnek olsa Süpermen gibi olay yerine gelince o problemi orada anında çözse, bu tür şeyler ancak filmlerde olur" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan ilginç savunma: O gece afet yaşanmadı! Keşke elimde sihirli değnek olsa... Süpermen değilim!

İşte İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tatil eleştirileri ile ilgili yaptığı açıklamadan satır başları....

"O gün İstanbul genelinde afet benzeri bir durum yaşanmadı. Birkaç ilçede yaşanan su baskınları oldu. Sadece Esenyurt’un Pınar Mahallesi'nde sınırlı, hatta bir sokakta evet sorun yaşandı. Yağış gece yarısından sonra şiddetini artırdı. Gelişmeleri ekiplerimizden bilgi alarak anbean takip ettim. Gece 03.30 itibarıyla konferans sistemiyle görüşmeler yaparak gelişmeleri ekiplerimizle yönettik. 

"Süreci birlikte yönettik"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 3 yıldır tek adam kafasıyla yönetilmiyor. Ben başkan olarak kaldığım sürece İBB’de tek adamlık olmayacak. O gece sabaha kadar İBB’nin 3 bin 200 çalışanı herkes sahadaydı. Sabahın ilk ışıklarına kadar birlikte yönettik sorunu çözdük. Yaratılmaya çalışılan algıya bakarsak 3 bin 200 çalışanın emeği yok, öyle mi kabul edeceğiz. Bu nasıl akıldır inanın anlamakta güçlük çekiyorum.

"Süpermen değilim"

Keşke Ekrem İmamoğlu’nun elinde bir sihirli değnek olsa Süpermen gibi olay yerine gelince o problemi orada anında çözse, bu tür şeyler ancak filmlerde olur hatta Hollywood filmlerinde olur. 

Tatillerim hep yağmura denk geldi 

İstanbul seçimlerini kazandığım bugüne 3 yıl geçti, 3 yılda izin kullandığım gün sayısı tam 25 gün, yani her yıla sadece bir hafta düşüyor. Her yıl bir hafta ailesine vakit ayırmış bir babayım, ailelerin birlikte zaman geçirmeye hakkı var. Ben İstanbul’a elbette hizmet etmeyi kutsallaştırmış bir belediye başkanıyım. Bu konuda en üstün eforu koymaya kararlıyım. Aynı şekilde çocuklarımı dinlemeyi onlarla kaliteli zaman geçirmeyi kutsallaştırmış da bir babayım. Biliyorum iki tatilimde de yağmura denk geldi İstanbul, ama bütün İstanbul çalışkanlığımı iyi biliyor.