İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sessizliğini bozdu! “81 ilde aday çıkaracağız” demişti…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in 2024 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul da dahil 81 şehirde aday çıkacaklarını açıklamasını değerlendiren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Her zaman ittifak şart. Kaldı ki en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğunu unutmayalım” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sessizliğini bozdu! “81 ilde aday çıkaracağız” demişti…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını açıkladı. İttifak siyasetine karşı olduğunu belirten Meral Akşener, "İstanbul ve Ankara’nın eski ortağınızın partisi tarafından kaybedileceğini göze alıyor musunuz" sorusu üzerine de "Hepsini alıyoruz. Belki bizimki seçilecek. Öyle adaylar çıkaracağız ki…" diye yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘81 ilde aday çıkaracağız’ açıklamalarına karşı sessizliğini bozarak yanıt verdi.

İmamoğlu, Sözcü yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı.

“İttifak olmamalıdır' diye bir fikre asla katılmıyorum” diyen İmamoğlu, “Her zaman ittifak şart. Kaldı ki en büyük ittifakın tabandaki toplumsal ittifak olduğunu unutmayalım” ifadelerini kullandı. İmamoğlu, “Akşener'in basına yansıyan konuşmalarını okudum. Biraz zamana bırakıp analiz edip değerlendirmelerini biraz daha algılayıp gerekiyorsa kendisiyle yüz yüze konuşup İstanbul stratejisini daha net anlamak isterim. Diyalog her zaman iyidir” dedi.

“MUHATTABI BEN DEĞİLİM”

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da gerçekleştirdiği son üç etkinlikte yer almamasıyla ilgili soruya, “Bu soruyu cevaplayamayacağım. Çünkü muhatabı ben değilim. Bilgi sahibi olmadığınız bir hususta cevap da veremezsiniz” diyerek yanıt verdi.