İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum

YSK üyelerine hakaret iddiasıyla yargılandığı davada hakkında hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın karşısındaki rakip bir takımın oyuncusu olarak niteleyen İmamoğlu, "Teknik direktör beni oyunu sokar veya sokmaz. Ama oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: Oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gazeteci Fatih Altaylı'nın sorularına yanıt verdi. Hakkında verilen mahkumiyet kararını değerlendiren İmamoğlu, cumhurbaşkanı adaylığı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Saraçhane açıklaması ve İYİ Parti lideri Meral Akşener ile gündeme gelen pozu hakkında konuştu.

"Oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum"

Cumhurbaşkanı adaylığı için kendisini tek başına rakip olarak görmediğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında rakip bir takımın oyuncusu olduğunu söyleyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Teknik direktör beni oyunu sokar veya sokmaz. Ona ben karar vermeyeceğim. Ama oyuna girme ihtimali olan bir oyuncuyum. Ve işin güzeli bugün bizim takımda oyuna girmeye ve sonucu değiştirmeye aday, o kapasitede pek çok oyuncu var artık. Dün sayamazdınız bu oyuncuları bugün ise pek çok oyuncumuz var rakibe gol atabilecek. Bu zenginlik artık muhalefet tarafında var."

İktidarı işaret eden İmamoğlu, rakibin oyuna girme ve skoru değiştirme gücüne sahip oyunculardan birini maç öncesi sakatlamaması gerektiğini aktararak, "Yolda otomobille çarpıp oyun dışı bırakmayı içlerine sindiriyorlar mı, sindiremiyorlar mı bunu söylesinler! Rakibin bir oyuncusunu, saha dışında sakatlayıp oyun dışı bırakmayı doğru buluyorlar mı, bulmuyorlar mı bunu açıkça halka anlatsınlar. Mertçe bir mücadele istiyorlar mı, istemiyorlar mı ben bunu merak ediyorum. Tam fikirlerini duymak istiyorum... Yoksa tabii ki, kendimi aday görmek gibi bir hadsizlik içinde değilim. Ama takımın sahaya çıkarabileceği bir oyuncusuyum. Bu net." dedi.

Kılıçdaroğlu'nun Saraçhane açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada Saraçhane mitingi için bilgilendirilmediğini, mitingi sosyal medyadan öğrendiğini söylemişti. Konuya açıklık getiren İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'nu arayıp bilgilendirmediklerini doğruladı.

İmamoğlu, "Kendisini o an arayıp böyle bir miting düzenleyeceğimizi söylemedik ama mahkeme kararının açıklanacağı gün Saraçhane'de toplanacağımız çok önceden belliydi" ifadelerini kullandı.

Siyasi yasak kararını adaylık olarak mı görüyor?

YSK üyelerine sarf ettiği iddia edilen sözler nedeniyle hakkında hapis cezası ve siyasi yasak kararı getirilmesini adaylık olarak görüp görmediğiyle ilgili soruya yanıt veren İmamoğlu, şunları söyledi:

"Bu kararı benim adaylığımı güçlendiren bir karar olarak değil, iktidarın korkusunun ne kadar büyük olduğunu gösteren bir karar olarak görüyorum."

Meral Akşener'le gündeme gelen pozu

Siyasi yasak kararını öğrendiği an İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le verdiği pozu değerlendiren İmamoğlu, olayı şöyle özetliyor:

"Mahkeme kararını bekliyorduk odada. Meral Hanım, eşim, ben, birkaç arkadaşımız daha. Bir ara eşim duygusallaştı. Gözleri doldu. Ben de 'Yapma. Bunların hepsine hazırlıklı olarak bu işteyiz' dedim. O da ben görmeyeyim diye arkama geçti duvara yaslandı. Tabii Meral Hanım görüyor. O sırada karar geldi ve bana yazılı olarak ilettiler. Okudum. Duygusal bir ortam oldu. Meral Hanım bizi teselli eder gibi, gelip sarıldı. Siyaseten bir büyüğümüz, bir ablamız, tecrübeli bir lider olarak bizi kucakladı. Ben de azami saygı ile onun bu sıcak davranışına, özellikle eşime vermek istediği 'Yalnız değilsiniz" mesajına karşılık verdim. Bundan bile anlam çıkardılar. Gülüyormuşum. Tebessüm ediyordum doğru. Ne yapacaktım. Bize karşı verilen bu karardan ötürü oturup ağlamamamı bekliyorlardı..."