İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'ihale' paylaşımı: Zamanlaması manidar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci garları ihalesine yaptıkları itirazın reddedildiğini duyurdu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan 'ihale' paylaşımı: Zamanlaması manidar

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mahkeme, Haydarpaşa ve Sirkeci Garları ile ilgili ihaleye itirazımızı reddetti. İstanbullular adına, şehrin tarihi, kültürel ve doğal varlıklarını korumaya devam edeceğiz ve kararı Danıştay'a götüreceğiz. Aylardır bekletilen kararın salgın zamanı açıklanması ise çok manidardır." ifadesini kullandı. 

Ne olmuştu?

TCDD’nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garı’nın atıl depo sahaları bölgesini kiralamak için açtığı ihalede İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) elendi.

İhale eski bir İBB çalışanı da olan Okçular Vakfı’nın kısa süre öncesine kadar genel müdürlüğünü yapmış 33 yaşındaki Hüseyin Avni Önder’e ait Hezarfen Danışmalık Limited Şirketi’ne verildi. İBB'nin ihaleden elenme nedenlerinden biri sözleşmede “müştereken ve müteselsilen” yerine “ortaklaşa ve birlikte” ibaresinin kullanılması olduğu belirtildi. İBB ihale sürecini mahkemeye taşıdı.