İBB’den 100 bin kişiye istihdam!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO), 13 bini aşkın iş veren, 610 bini aşan özgeçmiş ve günlük ortalama 2 bin 500 ilan, 10 bine yakın işgücü talebiyle firmalarla iş arayanları buluşturuyor. BİO’lar açıldığı günden bu yana 100 bin kişiye istihdam sağladı.

İBB’den 100 bin kişiye istihdam!

İBB iş arayan ile işvereni bir araya getiriyor. 2020 yılında Bölgesel İstihdam Ofisleri projesini hayata geçiren İBB, firmalar ve iş arayanları buluşturuyor. BİO’ların fiziki ofis sayısı nisan ayı içerisinde art arda açılan EyüpSultan, Çatalca, Zeytinburnu, Üsküdar Yavuztürk ve Şile ile 23’e ulaştı. İBB iştiraki İstanbul Personel Yönetim AŞ’nin (İSPER) Bölgesel İstihdam Ofisleri’ne (BİO) önümüzdeki aylarda yenileri de dahil olacak.

İŞE YERLEŞTİRMELERDE GENÇ İSTİHDAMI İLK SIRADA

2020’den bu yana 100 bin kişiye istihdam sağlayan BİO’lar vasıtasıyla işe yerleştirilenler içinde 20-24 yaş grubu gençler tüm yerleştirmelerin üçte birini (yüzde 37) oluşturdu. 25-29 yaş grubu gençler yüzde 21 oran ile ikinci sırada, 30-34 yaş grubu işgücü ise üçüncü sırada yer aldı. Özellikle genç ve kadın istihdamına yönelik çalışmalara önem veren BİO’lar, tam zamanlı çalışma yerine esnek çalışmayı tercih eden işgücüne iş fırsatları sunuyor.  İBB’nin kız öğrenci yurtlarında kalan gençleri ziyaret eden ve onları yarı zamanlı iş olanakları hakkında bilgilendiren BİO’lar aracılığıyla yarı zamanlı iş talebinde bulunan öğrencilerden 60’ın üzerinde işe yerleştirildi.

KADIN İSTİHDAMI DA ARTIYOR

İBB Bölgesel İstihdam Ofisleri, özellikle kadın istihdamının arttırılması ve kadınların iş hayatına ve üretime katılmasını desteklemek amacıyla firmalarla görüşüp ‘Kadınlara Özel’ iş imkanları ve pozisyonlar açılması konusunda yoğun çalışmalar yapıyor. İstanbul genelinde kadın istihdamı yüzde 31,54 iken BİO’ların işe yerleştirmelerinde kadın istihdamı yüzde 39’a çıktı.

ENSTİTÜ İSTANBUL İSMEK İŞ BİRLİĞİ İLE NİTELİKLİ İŞGÜCÜ YETİŞİYOR

Yenilenen yapısı ile kurs ve eğitimlerinde Enstitü İstanbul İSMEK, istihdama yönelik mesleki eğitimin payını artırdı. BİO’lar ile Eİİ (Enstitü İstanbul İSMEK) arasında yapılan çalışmalar sonucunda da firmaların aradığı nitelikte işgücünün yetiştirilmesine ve sonrasında istihdamına yardımcı olunuyor.

BİO İBB’YE ÜYE NASIL OLUNUR?

İş bulmak isteyen adaylar, bio.ibb.istanbul portalı aracılığı ile veya “İstanbul Senin- İş Ara İş Bul” uygulaması üzerinden  özgeçmiş oluşturabilir, ofisleri ziyaret edebilir veya 444 8 333 numaralı hat üzerinden ise kariyer danışmanları ile görüşebilirler.