İbrahim Kalın: Barış Pınarı Harekatı birçok oyunu eş zamanlı olarak bozdu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Beştepe'de gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Sözcü Kalın, "Fırat'ın doğusunu teröristlerden tamamen temizleme konusunda tam bir kararlılık içerisindeyiz. Barış Pınarı Harekatı birçok oyunu eş zamanlı olarak bozdu" dedi.

İbrahim Kalın: Barış Pınarı Harekatı birçok oyunu eş zamanlı olarak bozdu

İbrahim Kalın'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

-Harekat planlandığı şekilde devam etmekte ve hamdolsun 8. gününde planlanıldığından daha da başarılar elde etmiştir.

-Bunun karşısında duranlar yıllardır PKK terör örgütünü ve onun Suriye uzantılarını destekleyen, finansal olarak besleyen çevrelerdir. PKK uluslararası güçlerin kullandığı bir maşadır.

-Şu anda gürültü koparanlar Barış Pınarı Harekatı'nı lekelemeye çalışanlar aslında Suriye'de piyonları mevzi kaybettikleri için bu kadar sinirli, öfkeli ve panik halindeler.

-Kürt kardeşlerimizi terör örgütünden net bir şekilde ayrıştırdığımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum.

-Fırat Kalkanı Harekatı'nda 3 binden fazla DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getirilmiştir. DEAŞ'la mücadele konusunda Türkiye'nin müdahalesinin zaafa yol açacağını iddia edenlerin dönüp bu gerçeğe bakmaları gerekir.

-DEAŞ'lı maphusların bir gece ansızın PYD'lilerin oraya gidip 'hadi serbestsiniz' diyerek onları nasıl bıraktıklarını gördük.

-Bu DEAŞ'lıları kimlerin neden bıraktığı hesabını sormak hakkımızdır

- Barış Pınarı Harekatı ile Fırat'ın doğusunu teröristlerden tamamen temizleme konusunda tam bir kararlılık içerisindeyiz'

-Barış Planı harekatı ile aynı anda birçok oyun eş zamanlı bozulmuştur.

-DEAŞ'la mücadele Türkiye'nin sorumluluğuymuş gibi bir hava yaratılmaya çalışılıyor. Sorumluluğu Türkiye'ye yıkmaya çalışmak asla kabul edilemez.