İbrahim Sadri Diyanet TV'de programlara başlıyor

Bir dönem televizyon programları ve okuduğu şiirler ile tanınan İbrahim Sadri, 2008'de bir kumarhane baskınında gözaltına alınınca gözden düşmüştü. İbrahim Sadri yıllar sonra yeniden ortaya çıktı ve Diyanet TV'de programlara başladı.

2008 yılında kumar oynatıldığı tespit edilen bir dernekte yakalanan ve Kabahatler Kanunu gereği 100 TL para cezasına çarptırıldığı ileri sürülen İbrahim Sadri, Diyanet TV’de programlara başladı. İbrahim Sadri'ye ne kadar ödeneceği açıklanmadı.

Diyanet TV’nin yeni programının adı, “İbrahim Sadri ile Yad-ı Cemil” oldu.

Narkotik ekipleri, 9 Şubat 2008 Pazar gecesi, kumar oynandığı ihbarı üzerine İstanbul Kadıköy’de bulunan Erciyes Kültür ve Tabiatı Koruma Derneği’ne baskın düzenlemiş ve içeride bulunan İbrahim Sadri de diğerleriyle birlikte gözaltına alınmış daha sonra serbest bırakılmıştı.

İbrahim Sadri önce bu iddiaları yalanlamış daha sonra ise 2011'de Haber 7'nin internet sitesine verdiği röportajda "Bir derneğin açılışına gitmiştim. Allah'tan yanımda eşim vardı. Üst katı kumarhaneymiş. Polisler geldi, herkes götürdü karakola, sonra bıraktılar bizi. Kumar oynarken basıldı diye haberler yayımlandı. Bununla ilgili tekzip yayınladım. Uğraşıp durdum. Yapacak bir şey yok" demişti.

Birgün'ün haberine göre Diyanet TV’nin Sadri’nin programı için hazırladığı tanıtım yazısında, “İslam coğrafyasında tarz ve üslup açısından farklılıklar arz eden naat’ı şerif örneklerini, eser sahiplerinin özgün hikayelerinin anlatılacağı bir şiir programı… İbrahim Sadri’nin sesinden Peygamber Efendimize hitaben yazılmış naatlar (övgüler) İbrahim Sadri ile Yad-ı Cemil’de…” ifadeleri kullanıldı.