İbrahim Tatlıses'in vurulma davasında karar çıktı

İbrahim Tatlıses'in ağır yaralandığı silahlı saldırının yeniden görülen davasında mahkeme kararını açıkladı.

İbrahim Tatlıses'in vurulma davasında karar çıktı

Sanatçı İbrahim Tatlıses'in ağır yaralandığı silahlı saldırının yeniden görülen davasında mahkeme kararını verdi. Sanık Abdullah Uçmak'ın 30 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verildi.

Türkücü İbrahim Tatlıses'in Maslak'ta 14 Mart 2011 tarihinde ‘İbo Show' programının çekimlerine katılmasının ardından asistanı Buket Çakıcı, şoförü Hakan Çalışkan ile içinde bulunduğu araç taranmıştı. Olaya ilişkin karara bağlanan dava, Yargıtay tarafından 4 sanık yönünden bozulmuştu. Dava dosyasının Yargıtay'dan dönmesinin ardından yeniden karar açıklandı.

SEGBİS ile bağlandı

İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada sanıklardan Abdullah Uçmak hazır bulunurken, Ersin Altun tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi ile duruşma salonuna bağlandı.
Duruşmada savunma yapan sanık Abdullah Uçmak müşteki avukatının haddini aşarak konuştuğunu söyleyerek, “Avukatlık sınırını aşarak terbiyesizlik etti. Siz müdahale etmediniz. Ben de sizin huzurunuzda müdahale etmek istemiyorum” dedi.
Müşteki avukatının, “Sen nasıl konuşuyorsun” diyerek Uçmak’a tepki göstermesi üzerine salonda gerginlik yaşandı. Uçmak, avukata “Sen kimsin lan” dedi. Bunun üzerine sanık Uçmak ve müşteki avukatları salondan çıkarıldı.
Ardından yeniden duruşma salonuna alınan Uçmak, savcının araştırmadan mütalaa hazırladığını öne sürdü.

"İsteseler vururlardı"

Bilirkişi raporunun iyi incelenmesini isteyen sanık Uçmak “Asıl hedef Tatlıses’in başından çıkan merminin parçalarıyla diğer kişilerin yaralanmış olabileceği görüntülerde bellidir. Müştekilere karşı kasten işlenmiş hiçbir fiil yoktur. İsteseler ikisini de vururlardı. Bu kişileri öldürmek istemedikleri belli. Vurulduklarında sağ ve sol cama mermi geliyor. Şoförün bulunduğu veya başka yere mermi gelmiyor. Bu dosya başından beri berbat bir dosya. Başka da söyleyecek bir şeyim yok. Takdir mahkemenindir” dedi.
Uçmak’ın avukatları ise soruşturmanın FETÖ’cü polisler ve savcılar döneminde hazırlandığını belirterek, dosyada eksik ve yanlışlıklar olduğunu iddia etti. Uçmak’ın profesyonel bir katil olarak lanse edildiğini ifade eden sanık avukatı, beraat kararı verilmesini istedi.
Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Abdullah Uçmak, Ersin Altun ve Yunus Ayık’ın, Tatlıses'in asistanı ve şoförünü “kasten tasarlayarak öldürmeye teşebbüs” etmeleri nedeniyle 30’ar yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme sanık Emin Birdal’ı ise “PKK terör örgütüne silah temin etme” suçundan 7 yıl 3,5 ay hapis ve 2 bin 500 lira adli para cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.