İç savaşın 11. yılında gösteri düzenlediler: Esed hesap vermeli!

İdlib ve Fırat Harekatı bölgesinde Suriye'deki iç savaşın 11. yılına girmesi nedeniyle çeşitli gösteriler düzenlendi. Halk, "Rejimin düşmesini istiyoruz", "Devrim bitmedi" sloganları attı.

İç savaşın 11. yılında gösteri düzenlediler: Esed hesap vermeli!

Suriye'nin İdlib ili ve Türkiye'nin teröristlerden arındırdığı Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde iç savaşın 11. yılına girmesi nedeniyle gösteriler düzenlendi. İdlib ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde toplanan halk, "Rejimin düşmesini istiyoruz", "Devrim bitmedi" ve "Özgürlük talebimiz hala sürüyor" sloganları attı.

Gösterilere katılanlardan Muaz Abbas, yaptığı açıklamada, Suriye'deki mücadelelerinin zafere ulaşana kadar süreceğini söyledi.

"Devrim devam ediyor"

Abbas, "Suriye devriminin yıl dönümü nedeniyle buradayız. 'Devrim devam ediyor.' demeye geldik. Zaferle sonuçlanmadan vazgeçmeyeceğiz." dedi. Toplanan halkın çoğunun yerinden edildiğini ve ülkenin farklı yerlerinden geldiğini belirten Abbas, "Burada gördüğünüz kalabalık diğer illerden geldi. Hepsinin isteği, rejimin düşmesi ve özgürlüktür." diye konuştu.

Abbas, Esed rejiminden hesap sorulmasını isteyerek, "Kimyasal silah kullanan Beşşar Esed'in hesap vermesini, zorla yerinden edilen sivillerin evlerine dönmesini istiyoruz." ifadesini kullandı.