İsmail Çataklı'dan 'rakamlarla' göçmen açıklaması

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı, son dönemde sert tartışmalara neden olan göçmen meselesi ile ilgili konuştu. Çataklı "Son aylarda resmi rakamları itibarsızlaştırmaya dönük bir kampanya ile karşı karşıyayız." dedi. Çataklı, ayrıca Zafer Partisi Ümit Özdağ'a tepki gösterdi.

İsmail Çataklı'dan 'rakamlarla' göçmen açıklaması

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Sözcüsü İsmail Çataklı, gündemdeki göçmen meselesi ilgili canlı yayında açıklamalarda bulundu. 

Bakan Yardımcısı Çataklı'nın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Binlerce kişinin çalıştığı, pek çok dijital alt yapının, veri kayıt sistemlerinin olduğu kurumların paylaştığı resmi verilerin yerine, hiçbir bilimsel temeli olmayan, tamamen uydurma, hesabı kitabı olmayan, sosyal medyada gelişi güzel telaffuz edilen maksatlı sayılara itibar etmemiz isteniyor.

Türkiye'de bulunan 5 milyon 500 bin yabancının tamamı sığınmacı değildir. 2017 yılından bu yana Türkiye'de geçici koruma altındaki Suriyeli sayısı hemen hemen aynıdır."

"Piyonları bugüne kadar muhatap almadık'' 

Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'ya ayrıca Zafer Partisi Ümit Özdağ'ın açıklamaları soruldu. Çataklı,"İddiasını ispatlamakla mükelleftir. hakimler savcılar yerlerinde. Yalanları ve provokasyonları bugüne kadar olduğu gibi engelleyeceğiz ve çözeceğiz. Piyonları bugüne kadar muhatap almadık. Türkiye dirayetli politikalarıyla cevap vermiştir ve vermeye devam edecektir" ifadelerini kullandı.