İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meler'i hastanede ziyaret etti: Başhekim, Meler’in sağlık durumunu paylaştı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın yumruklu saldırısına uğrayan hakem Halil Mutlu Meler’i müşahede altından tutulduğu hastanede ziyaret etti. Bakan Yerlikaya, ziyaretin ardından basın mensuplarına saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Öte yandan Meler'in doktoru, Meler'in yarın sabah taburcu olmasını planladıklarını belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Meler'i hastanede ziyaret etti: Başhekim, Meler’in sağlık durumunu paylaştı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca’nın yumruklu saldırısına uğrayan hakem Halil Mutlu Meler’i müşahede altından tutulduğu hastanede ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde;

Dün gece Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçından sonraki yaşananlar bizler için, ülkemiz için, futbol camiamız için gerçekten çok büyük bir üzüntüydü. Şiddetin her türlüsünü kınıyoruz. Halil Umut Meler hakemimize maçtan sonra yapılan o şiddet hepimizin tepkisini çekti. Şiddetle kınıyorum.

"TEMENNİM SPORDA HİÇBİR ŞEKİLDE ŞİDDETİN OLMAMASI"

Süratle Adalet Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığımız, Emniyetimiz hep birlikte gereği yapıldı. Sonuçları biliyoruz. Mahkeme kararını biliyorsunuz. Ben az önce kıymetli hakemimizi ziyaret ettim. Geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Maçta görev alan hakem arkadaşlara, tüm hakem camiamıza geçmiş olsun dileklerimi ilettim. Temennim, aziz milletimiz ile birlikte temennimiz, sporda hiçbir şekilde şiddetin olmaması. Biz bu sporu niye yapıyoruz? Hamaset olduğu için mi söylüyoruz, spor dostluk, barış, kardeşlik... Fair-Play'i niye söylüyoruz. Bir karar hoşumuza gitmediği zaman başka bir şey mi olmamalı.

"MAHKEME SÜRECİNDE BU İŞİN NEREYE EVRİLECEĞİNİ GÖRECEĞİZ"

Ailece, yediden yetmişe izlediğimiz futbolda böyle enstantaneler görmeyi hak ediyor muyuz! Etmiyoruz. Konu artık mahkemede, bu süreç devam ediyor. Hepimiz mahkeme sürecinde bu işin nereye evrileceğini göreceğiz. Adalete inanıyoruz. Hakem camiamıza tekrar geçmiş olsun diliyoruz.

"BÖYLE ŞEYLERİ GÖRMEYİ HAK EDİYOR MUYUZ BİZ?"

Bir karar hoşumuza gitmediği zaman bir anda başka bir şeye mi dönüşmemiz gerekiyor? Ailecek izlemiş olduğumuz, 7’den 70’e izlemiş olduğumuz Dünya’nın en popüler sporunda böyle şeyleri görmeyi hak ediyor muyuz biz? Hak etmiyoruz. Tekrar kınıyorum. Artık konu mahkemede. Adalete inanıyoruz. Tekrar hakem camiamıza geçmiş olsun diliyorum.

"KALICI BİR HASAR OLMAYACAK"

Halil Umut Meler'in doktoru ise, Meler'in yarın sabah taburcu olmasını planladıklarını belirterek, "Sol gözündeki kanama azalmaya başladı. Oradaki kırık yavaş yavaş iyileşecektir. Beyin kontrolünü yeniden yaptık. Kalıcı bir hasar kalmayacak, göz doktorlarımız, plastik cerrahımız değerlendirdi. Bugün sadece olayın stresiyle sabah tansiyonu yükseldi. Bugün misafirimiz olacak, yarın sabah taburcu olmasını planlıyoruz" ifadelerini kullandı.