İçişleri Bakanı Soylu'dan önemli açıklamalar: İstanbul'da bir katliam önlendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu'dan önemli açıklamalar: İstanbul'da bir katliam önlendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu.

NTV televizyonunda canlı yayına katılan İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

"Uzun zamandır Türkiye'nin takip ettiği Diyarbakır Anneleri'nde yarın 25. buluşma gerçekleşecek. Diyarbakır annelerinden biri daha evladıyla buluşacak. Fatma Yetkin evladıyla buluşacak. 15 yaşında çocukları Recep'i kaçırıyorlar. Yıllar geçiyor Diyarbakır'da HDP binasının önünde, terör örgütüne meydan okudular

"Dört buçuk yıl önce ikna çalışmalarına başladık. Ailelerle görüşülüyor, onlara evlatları adalete teslim olurlarsa, onlara destek olunacağı, yardımcı olacağı anlatılıyor. İkna çalışmalarımız PKK'yı tuz ruhunun erittiği gibi eritiyor."

"Kırmızı listeden bir ismin 17-18 gündür ifadesinin alıyoruz. Önemli şeyler söyledi. Dost bildiklerimizin bize nasıl ihanet ettiklerini, arkamızdan nasıl kumpaslar çevirdiklerini anlattı."

"Terör örgütünden bir terörist daha ikna edildi. Bu yıl ikna ile PKK terör örgütünden kopardığımız şuana kadar 63 kişi"

"Bugün İstanbul polisi çok önemli bir katliamı engellemiştir. Emniyet istihbaratımıza ve İstanbul polisimize teşekkür ediyorum. PKK terör örgütü elemanları 5 kilo patlayıcı getirdiler, polisimizin otogardaki dikkati sayesinde bir aracın altına yerleştirien bir patlayıcıyı otogarda tespit ettiler. Bunu yerleştiren teröristler yakalandı. "

“Otel rezervasyonunu kapanmadan önce alanlar perşembe günü gidebilirler. Seyahat izin belgesini alanlar, onunla dönebilme imkanına sahip olurlar.”

“(Thodex soruşturması) 108 milyon dolarlık portföy söz konusu.”