İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında açıkladı: Gabar'da 7 terörist vardı 4’ü gitti 3 kaldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gündeme ilişkin önemli konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Taksim saldırısını planlayan terörist Bilal Hassan’ı yurtdışına kaçıran bir kişinin Bulgaristan’da yakalandığını açıkladı. Bakan Soylu, ayrıca, Gabar Dağı’nda 7 teröristin olduğunu ve 4’ünün etkisiz hale getirildiğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında açıkladı: Gabar'da 7 terörist vardı 4’ü gitti 3 kaldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 TV canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

30 Nisan 2022 tarihinde, İsmail Can Akdeniz. Cudi'de şehit oluyor. 1800 metre uzaktan atımla şahadete erişiyor. Arkadaşı var yine teğmen. Aslında görev yılı doluyor. Geçtiğimi temmuz ayında doğu görevini doldurup dönmesi lazım. Ama kafasında arkadaşının intikamı alıp dönmek var. Ve tüm operasyonlara katılıyor. Bugün günlerden 10 Ocak. Türkiye'nin dağlarında eskiden ocak aylarında operasyon yapmak adet değildi. Biz Aralık ayında 11 terörist etkisiz hale getirdik, 2 tanesi teslim oldu. Bu ay da Gabar Dağı'nda, teğmenimizin katıldığı, rahmetli İsmail'imizin intikamının alınacağının yeminin ettiği ve eşi hamile olan teğmenimi bugün çatışmaya giriyor ve timiyle beraber 4 teröristi etkisiz hale getiriyor. 2 metreden mağarayı tespit ediyor ve 2'si gri kategoride olan 4 teröristi etkisiz hale getiriyorlar. Ve Gabar Dağı'nda 7 terörist vardı, 4'ü gitti. Şimdi 3 kaldı. Cudi Dağı tertemiz. 2 Yaralımız var, 4 teröristte etkisiz hale getirildi.

“Dağda 120’nin altında terörist kaldı”

Bu ülkede akşam saat 4'ten sonra vatandaşlarımız kepenklerini kapatıp eve gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu ülkede birileri sözde mahkeme kurup, vergi topluyordu. Bu gücü dağdan alıyorlardı. Karadeniz'de bugün terörist yok, Kars-Erzurum kırsalında terörist yok, tertemiz. Bingöl'de terörist yok tertemiz. Muhalefet sınır ötesi tezkereyi bize vermedi. Sınır ötesi tezkere vermemek sadece teröristlerin orada konuşlanmasını sağlamak değil aynı zamanda Amanosları terör örgütünün yatağı haline getirmektir ve burası bugün tertemiz. Tunceli'de 1600 terörist vardı. Şu anda 2 terörist Tunceli hattında var, 4 teröristte Erzincan'ın alt bölgesinde var. Türkiye dağlarında, 120'nin altında terörist kaldı. Bu yıl 66 terörist dışarıdan girmesine rağmen. Türkiye'nin terörle mücadelede geldiği durum budur.

FETÖ, küresel imparatorluğun tapınakçıların Türkiye'yi, Türk devletlerini, Müslüman dünyayı işgal hareketidir. Bunu Tayyip Erdoğan çözdü. Biz FETÖ'yle hale mücadelemizi sürdürüyoruz. DEAŞ, dünyayı müslümanlıktan nefret ettirmek için icat edilmiş bir örgüttür. FETÖ, müslümanlığı hristiyanlaştırmak üzere kurulmuş bir terör örgüttür. Türkiye'nin en kuvvetli yeri olan Doğu ve Güneydoğu'dan tamamen müslümanlığı söküp almak ve başkalaştırmak için kurulmuş dinsiz bir terör örgütüdür. Sadece bunlar mı? Türkiye'ye buradan söylüyorum. DHKP-C'de darbeyi sözde avukatlık yapanları adalete teslim edince vurduk. MLKP'nin dağlarda örgüt elemanları vardı. Bir tane örgüt elemanları kalmadı. Suriye'de vardı, MİT'in operasyonuyla imha edilmiş oldu. Türkiye sorumlusunu da İzmir'de yakaladık, Balıkesir'de Ayvalık'ta CHP'li belediyede çalışanları ile birlikte hepsini yakaladık ve adalete teslim ettik.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’a tepki

Biz terörle mücadele ediyoruz değil mi? Ali Babacan bu ülkenin yetiştirdiği bir insan. Siyaset bu kadar ucuz mu? Bu nedir? 'Paris'te Ahmet Kaya Kültür Merkezi'ne düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlere baş sağılığı diliyorum. Fransa hükümetini Irkçılığa karşı tam bir kararlı mücadeleye ve halkın güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi almaya davet ediyorum.' Şimdi Ahmet Davutoğlu. Bu ülkede başbakanlık yaptı. Ben de o kabinede bakanlık yaptım. 'Paris'te Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi'ne yönelik ırkçı saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Irkçı terörü lanetliyorum.' Biz Amerika'ya niye kızıyoruz. Bizim içimizdeki Amerikalılara ne diyeceğiz. Şimdi Allah korusun, seçim sonrası bunlar iktidara geldi. Bunlar her şeyini kaybetmişler, hırs bunların gözünü bürümüş. Bu ölen, KCK yürütme kurulu üyesi. Buna bizim ülkemizde iki siyasi partinin genel başkanları başsağlığı diliyor. Yazıklar olsun, bu ülke onlara emek vermiş. PKK terör örgütüne burada sahip çıkacaksınız? Ve siz bu ülkede başbakanlık, dışişleri bakanlığı, ekonomi bakanlığı yapmış olacaksınız. 'Tayyip Erdoğan gitsin de kim gelirse gelsin.' bu ne düşmanlık, bu nasıl bir düşmanlık

“PKK’nın HDP’ye yeni seçim talimatı söz konusu”

Bu PKK'nin HDP'ye yeni seçim talimatları söz konusu. Şöyle diyor: '2019 yerel seçiminde olduğu gibi bir ittifak her zaman olmaz. CHP-İYİ Parti gibi partiler faşizmle mücadele ittifakına gelmezler. HDP'yle açık ilişkiye girmezler. Fakat HDP'nin seçimler açısından onlar için çok önemli olduğunu biliyorlar. HDP olmadan seçimi kazanmayacaklarını, AK Parti - MHP'den kurtulamayacaklarını biliyorlar. HDP bu partilere bize yaklaşırsanız biz de yerel seçimlerdeki gibi yaklaşırız, aksi takdirde kaybedesiniz biçiminde onlara umut vermeli.'

İstiklal'deki patlamayı planlayan Hassan'ın kaçışına yardım eden kişi yakalandı

Taksim patlamasının planlayıcısı olan Bilal Hassan'ı Edirne’den alıp yurtdışına kaçıran bir kişinin Bulgaristan’da olduğunu tespit ettik. Bulgaristan ile konuyu görüştük. Saat 18 sularında Edirne’den bize teslim ettiler. Bulgaristan’a iş birliği için teşekkür ediyoruz.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayında açıkladı: Gabar'da 7 terörist vardı 4’ü gitti 3 kaldı! - Resim : 1