Bakan Süleyman Soylu: Emniyette FETÖ'den sonra yeni bir sistem kurmaya çalıştıklarını tespit ettik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı bir televizyon programında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın iddialarına ilişkin "FETÖ'nün ikinci paralel yapısı oluşturulmaya çalışılıyor. Emniyetin içinde FETÖ'den sonra yeni bir sistem kurmaya çalıştıklarını tespit ettik. Murat Bakan bunların başında, bedeli de çok ağır olacak." açıklamasını yaptı.

Bakan Süleyman Soylu: Emniyette FETÖ'den sonra yeni bir sistem kurmaya çalıştıklarını tespit ettik

AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Haber Global'de yaklaşan 14 Mayıs seçimleriyle ilgili 'Seçim güvenliği nasıl sağlanacak?' sorusunu yanıtladı. Bakan Soylu, seçimde 600 bini aşkın personelin görev alacağını duyurdu. 

"EMNİYETİN İÇİNDE FETÖ'DEN SONRA YENİ BİR SİSTEM KURMAYA ÇALIŞTIKLARINI TESPİT ETTİK"
Bakan Soylu, seçim güvenliğine ilişkin konuşmasında CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın iddialarıyla ilgili "Murat Bakan, FETÖ'nün aparatı, onlara, FETÖ'nün verdiği görev, kamu otoritesini dağıtmak. Seçimin güvenliği herkesin arzu ettiği ver herkesin yaptığı bir şey. FETÖ'nün ikinci paralel yapısı oluşturulmaya çalışılıyor. Emniyetin içinde FETÖ'den sonra yeni bir sistem kurmaya çalıştıklarını tespit ettik. Murat Bakan bunların başında, bedeli de çok ağır olacak. Konu yargıya intikal edecek. Bu ajanlar kendi söylediklerine güven atfetmek için bir evrak ortaya koyarlar." ifadelerini kullandı.