İçişleri Bakanı Soylu sınır dışı edilen Suriyeli sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen iftar programında Türkiye'den sınır dışı edilen Suriyeli sayısını açıkladı.

İçişleri Bakanı Soylu sınır dışı edilen Suriyeli sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2016'dan bugüne kadar 19 bin 336 Suriyelinin asayiş sorunları nedeniyle sınır dışı edildiğini duyurdu. Bakan Soylu, göçmen politikasını siyaset meselesi haline getirenlere de tepki göstererek, "Göçmen politikası ve göç politikası üzerinden siyaset yapan, oy devşirmeye çalışanlar, sefildirler." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gölbaşı Vilayetler Evi'nde düzenlenen iftar programında Bakanlık Birim Amirleri ve Göç İdaresi Başkanlığı personeliyle bir araya geldi.

Türkiye'nin göç politikasıyla ilgili çalışmaları anlatan Soylu, yaptıkları çalışmalar ve ortaya koydukları özveriden dolayı Göç İdaresi personelini tebrik etti.

Soylu, Türkiye'de bugüne kadar kaçak göç ile geldiği için 320 bin kişiyi ülkelerine geri gönderdiklerini, Suriye'ye geri dönenlerin sayısının ise 490 binin üzerinde olduğunu ve 2016'dan bugüne kadar 19 bin 336 Suriyeli sığınmacının asayiş sorunları sebebiyle Türkiye'den çıkışının gerçekleştiğini açıkladı.