İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan zehir zemberek açıklamalar

TRT Haber canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan zehir zemberek açıklamalar

TRT Haber kanalının canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber'de, Aysun Torun'un moderatörlüğünde Yahya Bostan ve Melik Yiğitel'in canlı yayında sorularını yanıtladı.

Soylu, zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

İşte Soylu'nun yaptığı açıklamalardan satır başları: 

"İftiraya uğramış milletiz"

Bizim milletimiz iftiraya uğramış bir millettir. Bu benim değil bir büyüğümüzün lafıdır. Bizim medeniyetimiz de iftiraya uğramıştır. İçeride bunların şakşakçıları, işbirlikçileri, bayileri hepsi var. Birtakım rakamlar vereceğim. Bu iddiaların nereden kaynaklandığını anlatacağım. Bağlantılarını, nereden kaynaklandığını, kimin yürüttüğünü görecekler. Söylediklerinin hepsi yalan. Türkiye tarihinin uyuşturucu ile ilgili en büyük mücadelesini yapıyor. Bu mücadelesinde Avrupa, Türkiye'yi her raporunda tebrik eder. Biz uyuşturucuda hem hedef hem transit ülkeyiz. Üç eroin rotası, birisi kuzey, birisi Balkan, biri de aşağıdan Afrika üzerinden Akdeniz'den güney rotası. Biz bu üç rotadan birisinde olmamıza rağmen Avrupa'nın yüzde 60 bazen 75 eroinini biz yakalarız.

"5 yıl önce çocuklarınızı AVM'ye gönderebiliyor muydunuz?"

Milletimize sormak isterim, bundan 5 yıl önce çocuklarınızı AVM'ye gönderebiliyor muydunuz, gönderemiyor muydunuz? Türkiye bütün cephelerde kapasitesini yükseltti. Bunu çekemiyorlar. Netanyahu ile sayın Cumhurbaşkanımızın benzetilmesinin altında tamamen bu vardır. Türkiye burada bambaşka bir ivme yakaladı. Bütün bunlar yapılırken siyaseti elemanlaştırmışlar. Siyaset elemanlaşamaz. Siyaset kutsal bir şeydir, siyaset milletin emanetinin sözcüsüdür, tarihin sözcüsüdür.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan zehir zemberek açıklamalar - Resim : 1

"Geçen yıl 20 ton uyuşturucu yakaladık"

Bir doğal uyuşturucu bir de kimyevi sentetik uyuşturucu var, o da Batı'dan gider. Biz o rotanın da içerisindeyiz. Hem kendimiz hedef hem de transitiz. Dönem dönem bu iddialar yapılır. Sayın Kılıçdaroğlu bana ara sıra adam gönderir, sonra el altından başka işler yaptırmaya çalışır. Keşke bununla ilgili gönderseydi de doğrusunu anlatma fırsatına sahip olsaydık. Biz geçen yıl 2019'da 20 tondur. Biz neredeyiz AB'nin tamamı nerede? Bugün 1.9-2, şu anda yakaladığımız kokain 1.961. Bonzai, extazy, captagona kadar. Şu anda cezaevlerinde 93 bin kişi uyuşturucudan tutukludur.

"Bu koltukta kalan namussuzdur"

Bırakın bu ülkeye ihanet etmeyi, işimi yapamadığımı düşündüğüm an bir dakika koltukta kalan namussuzdur. Bu kadar basit. Bu ülke büyük ülke. İşimi yapamadım, 1 saniye kalan namussuzdur. 2 Mayıs 2021 biraz önce adını söylediğiniz elebaşı. Gazeteler, siyasiler, organize suç örgütleri, Twitter. Kolombiya'da geçen yıl bir kokain yakalandı. 10 Haziran. Tweet atıyorlar, yakaladık diyorlar. Türkiye civarına gideceği iddia ediliyor. Sen FETÖ'cü firari Said Sefa ve Cevheri Güven'in ağzıyla konuşursan böyle düşersin. Türkiye'yi terörizmin, uyuşturucunun, mafyanın merkezi haline getirmek isteyenlere neler yaptık. 25 Haziran'da Kolombiya bizim Narkotik'le toplantı yaptık. Biz avcı gibiyiz. Kılıçdaroğlu 2020 tarihinde Balkanlar'da kimin olduğuna bakarsa. FETÖ'cülerin, Amerika'dan desteklenenlerin, BAE'nin kucaklarına oturanların sözcülüğüne CHP gibi parti soyundurulmasın.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan zehir zemberek açıklamalar - Resim : 2

Suç örgütü lideri Sedat Peker açıklaması

"(Özgür Özel'in suçlamaları hakkında) Bir operasyonla karşı karşıyayız. Grup başkanvekili çıkıyor diyor ki "Böyle bir kaset çıkıyor bilginiz olsun" her şeyi kurgulamışlar.

BAE ve ABD 15 Temmuz'un failidir.

Devlet her şeyin kaydını tutar. Kendi güvenliğini sağlamakla mükelleftir.

Türkiye organize suç örgütleri ve mafya dediğimiz organizasyonla nasıl mücadele ediyor?

Gayri nizami harbin en önemli elamanlarıdır. Psikolojik harbin en önemli aparatlarından bir tanesidir. Peki Türkiye ne yapmış? 15 Temmuz'da öncesinde FETÖ'nün etkin olduğu dönemlerde yapılıyormuş gibi yapılıp her birine alan açıldı. FETÖ bu mücadeleyi kırmak için onlara yol verdi hem de onları kullandı. Bunu hepimiz biliyoruz.

15 Temmuz tarihinden sonra Cumhurbaşkanımız  İçişleri Bakanlığı görevine bizi getirdi. Bir tek güvenlik makalesi okumamış adamım. Buranın iş icabını biliyorum, çalışacağız, öğreneceğiz. Organize suç örgütleri konusu bunların göçmen kaçakçılığı... Bütün bu paralar alan oluşturuyor, uyuşturucu, göçmen kaçakçılığı ve terörizm. 

Bizim bunlarla mücadele etmemiz lazım gelir ki bunlar bizi istikrarlaştırmasınlar. 15 Temmuz'u beceremeyenlerin işlerine gelecek bir alan oluşturmasınlar. 

TCK 220, İçişleri Bakanlığı'nın ilk icraatıdır. 

Cumhurbaşkanımıza gittim. Bu FETÖ var diye bizim organize suç örgütlerine yönelik problemler yaşanıyor. FETÖ'nün yerine girebilecek alternatifler var. Ötekilerle mücadelee ederiz ama organize suç örgütlerine müsade etmemek lazım. OHAL'den istifa edip bunu çıkardık. Bozdağ ve Canikli ile değerlendirme yaptık. 

348 operasyon gerçekleştirdik. Sadece Ankara'da 30, İstanbul'da 58 çete çökertildik. Yine bölgesel 14 çete çökerttik, yetmedi 2016'dan bu güne kadar toplam 41 operasyonda 30 ulusal çete çökerttik. Şimdi bütün bunlarda ne kadar insan, 2000 kişiyi geçen yıl tutuklamışız. Nefes aldırmayız. Nefes alırlarsa bize gök girer kızıl çıkar. 

Bir tehlike ile daha karşı karşıya kaldık. Bana Türkiye'de bir iş adamı çıkıp diyecek ki...

5 bin soru önergesi verildi, bunlardan sadece  4 soru önergesi verildi organize suç örgütü hakkında... 

Yaklaşık isimlerini de verebilirim, etrafımızdaki coğrafyanın ve dünyanın en önemli mafyalarını Türkiye'ye saldılar.

Kimler bunlar?

Kemal Kılıçdaroğlu'na bu bilgileri veririm. Bütün Baklanların en büyük mafyasının Türkiye'de olduğunu söylediler, Antalya'da yakaladık. Devletler korkar, geldi arkadaşlarımız paketledi. 

Dünyanın 12 mafyasından bir tanesini 2018'de Türkiye'ye getirdiler. Operasyon yapıldı bulamadık. İşin peşine düştük, Guli denilen adam. Safirov denen adam. Nadir Safirov, Guli dünyanın 12 mafyasından bir tanesi. Bir çok insan geldi gitti. Bunu yakaladık. İçeri koyduk. 2 gün içerisinde avukatları Türkiye'den çıkmaması üzerine karar aldı. Geri Gönderme Merkezi'nden saldım, 2 metre sonra aldım tekrar koyduk. 2.5 ay konuşturduk, ülkesine deport ettik. Daha sonra Kıbrıs'tan Türkiye'ye gelirken koruması öldürdü.

14 mafya, 14 önemli mafya altlardaki adamları saymıyorum. Kendi ülkelerine ve kendi yerlerine bunları deport ettik. Bu olayların bizatihi takipçisiyiz. 

Arjantin'de bulunan ve burda bir çok cinayet işleyen, Gürcistan'da elimizden kaçırdığımız, Kolombiya'ya kadar peşine gittik. O şimdi hapishanede. Bu konularda milletimiz şunu bilsin ki AK Parti iktidarının ilk başardığı iş Türkiye'yi mafyadan kurtarmaktır.

(Sedat Peker'i kim kullanıyor?) Burada uluslararası bir operasyon var. Devlet Süleyman Soylu ile kayyım değildir. Bu devlet suçlu ile suçsuzu, haklı ile haksızı en iyi bilen anlayışa sahip. Alır, getirir, adalete teslim eder. Bu kadar açık. Bu bir operasyondur, bu devam ediyor.

Soylu gider, Ahmet gelir. 

Bir takım muamma işler var. Ben dava dilekçelerinde ifade ettim. Savcı beni çağıracak. Peki dosyası hazırlanan.. Biz namusumuzu bu işle kazanmadık. Ve iftiraların, yalanların ve bu konuda bir takım operasyonların karşısında kalabilirsiniz. Bazen de aciz olursunuz. 

Allah yakışan iftiradan korusun. Diyorlar ki şöyle oldu böyle oldu... Ben söyledim, tekrar söylüyorum. Hayatımda en nefret ettiğim mafya tipli örgütlenmelerdir. Bunlarla mücadele etmek bizim namusumuzdur. Bu operasyonu yapan benim. Benim diyorum. 

Bundan 1.5 yıl duran operasyonu harekete geçiren benim. Bursa'daki operasyonun yöneticisi benim. Köfteci Yusuf'a çökmeye çalışıyorlar. Bana vekillerimizle geliyorlar, ben de operasyonu başlatıyorum. Teknik dinlyemeye alınıyor, sonra operasyona dönüyor. 

İstanbul'un başlangıcını bilmiyorum, aylar sonra başlatan benim yine. 17-25'ten sonra işler değişti.  

(Koruma meselesi) Koruma benden 1,5 yıl önce verilmiş. Benim zamanımda alınmışır. Bu kadar açıktır. Bütün bu tartışmaların hepsi suyu bulandırmaya yöneliktir. Devlet dönem dönem koruma verir. Bugün Kobani davasında yargılanlarda da koruma var.Bir maraza çıkmasın, provokasyonla karşı karşıya kalınmasın diye bunlar yapılır. Gazeteci bir yazı yazar, tehdit edilir. DHKP/C, PKK gibi terör örgütleri mafya tehdit eder. Bunlar sağlanabilir. Tehdit geçerse alınabilir.

 (Hadi ve Süleyman Özışık açıklaması) Ben uzun zamandan beni organize suç liderinin hedefindeyim. Benle temas edebilmiş mi? Yaklaşmaya çalışıyorlar. Bana normal vatandaş ulaşır. Biz kendimize kısıt koymayı biliriz. Temsil ettiğimiz millet. Mahçup oluruz. Bütün bunları gözeterek adımlarımızı atıyoruz. 

Benim yıllardan beri tanıdığım insanlar. DYP İstanbul İl Başkanlığı yaptım. Medyayla çok şey değilim, muhattaplık olursa karşı karşıya gelirim. Çiller zamandında İstanbul medyasında önemli bir yerim vardı. Birçok arkadaşım oldu. Bu iki arkadaş, Hadi beyi Günaydın gazetesindeki fotoğrafçılığından tanırım. Babama hürmet ederdi. 

Babamın adını ağzına alamaz (Peker için). Babam; Hayatı boyunca AP kadrolarının içindeki namuslu adamların başındadır. Kabul etmem. Nasıl bir adam olduğunu, kimleri tokatladığını herkes iyi bilir. 

Biz 1980 öncesi evin bodrumunda bomba varmı yokmu diye bakmadan eve çıkmazdık. Ömür boyu siyaset yapacak değilim. Nerde biterse de milletimize şükrederiz. 

 (Aracılık meselesi)  Benim haberim olması benim idam edilmem anlamına gelir. Böyle bir şey olabilir mi? Böyle bir şey ifade edilebilir mi? Keklemişler ben ne yapayım! Kim keklediyse hesabını ordan sorsun. Hangi siyasetçiye 10 bin dolar gönderiyor. 

Bu ülkede namuslular cesur olmazlarsa namussuzlar bu ülkeyi idare ederler.

Gösterin bakalım kızına ne yapmışlar? Karısının iç çamaşırına saklanan aciz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bu konuşu görüşmedim.