İçişleri Bakanlığı’ndan ehliyeti olan vatandaşlara kritik uyarı! Son tarih açıklandı. Yaptırmayanlar binlerce lira ceza ödeyecek

İçişleri Bakanlığı'nın almış olduğu son karar ehliyet sahibi tüm vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Uygulama için son tarihi açıklayan Bakanlık, yaptırmayanların binlerce lira ceza ödeyebileceği konusunda uyarıda bulundu.

İçişleri Bakanlığı’ndan ehliyeti olan vatandaşlara kritik uyarı! Son tarih açıklandı. Yaptırmayanlar binlerce lira ceza ödeyecek

İçişleri Bakanlığı almış olduğu son karar ehliyet sahibi olan tüm vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Karara göre 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan ehliyetlerin yenilenmesi için süre 31 Aralık 2022’ye kadar uzatılmıştı.

2 YIL BOYUNCA UZATILMIŞTI

Konuya ilişkin Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada koronavirüs salgını sebebiyle nüfus müdürlüklerinde yoğunluğun azaltılması için 1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen eski tip ehliyetlerin değiştirilmesi için sürenin 31 Aralık 2022’den itibaren 2 yıl boyunca uzatılacağını açıkladı.

Buna göre 1 Ocak 2016 yılından itibaren düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için son günün31 Aralık 2024 olduğu açıklandı. Aksi durumda cezanın 4 bin 64 TL olacağı ifade edildi.

GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

-Kimlik belgesi

-Sürücü sağlık raporu

-Sürücü belgesi değerli kağıt ve harç bedeli, vakıf payı

-1 adet biyometrik fotoğraf

-Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

-Adli sicil belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca e-Devlet üzerinden temin edilebilir)

Ehliyetini belirtilen süre içerisinde yenilemek isteyenler için toplam da 15 TL ödemesi gerekecek. Yeni ehliyetini kaybeden, çaldıran ve yenilemek isteyenlerin ise 769 TL ödemesi gerektiği belirtildi.

Belirtilen tarihlere kadar ehliyetini yenilemeyen kişilerin ceza alabileceği ifade edildi. Ceza miktarı bu yıl 4 bin 64 TL olurken, 2024 yılından sonra bu tutarın daha fazla olabileceği söyleniyor.