İda Kasırgası'nın bilançosu: 1 milyon ev tehlikede, 220 milyar dolarlık zarar oluşturabilir

ABD'nin Louisiana eyaletinde etkili olan İda Kasırgası bazı bölgelerde büyük hasara yol açtı. Kasırgadan etkilenen ev sayısı 1 milyonu geçerken 220 milyar dolarlık zararın ortaya çıktığı belirtildi. New Orleans'da olası suçları önlemek için gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İda Kasırgası'nın bilançosu: 1 milyon ev tehlikede, 220 milyar dolarlık zarar oluşturabilir

ABD'nin güney kıyılarına ulaşan ve Louisiana eyaletinde etkisini gösteren İda Kasırgası, 1 milyon eve zarar verebileceği veya yok edebileceği belirtildi. Bazı bölgelerde büyük hasara yol açan kasırganın toplamda 220,37 milyar dolarlık zarara mal olmasının beklendiği aktartıldı.

Louisiana'nın New Orleans şehrinde, kasırganın yol açtığı sel ve şiddetli rüzgarlar elektrik hatlarına zarar verdi.

Binlerce işçi elektrik hatlarını onarmak için çalışırken, yetkililer, elektrik ve su kesintileri, gıda ve gaz sorunlarının yanı sıra bunaltıcı sıcaktan etkilenen bölge halkına ücretsiz gıda sağlama konusunda çaba gösterdiklerini belirtti.

 New Orleans Belediye Başkanı LaToya Cantrell, kasırganın elektrik şebekelerine zarar vermesi ve şehrin karanlıkta kalması nedeniyle olası suçları önlemek için gece sokağa çıkma yasağı ilan etti.

ABD'nin güney kıyılarına ulaşan ve Louisiana eyaletinde etkisini gösteren İda Kasırgası’nın, 1 milyon eve zarar verebileceği veya yok edebileceği belirtildi.