Kızgın tandıra düşerek feci şekilde yandı!

Iğdır'da 2,5 yaşındaki Fatma Çakmaz isimli küçük kız, annesinin ekmek yapmak için yaktığı tandıra düştü.

Kızgın tandıra düşerek feci şekilde yandı!

Olay, Iğdır'ın Karakuyu köyünde yaşandı. 2 çocuğu olan Sadullah Çakmaz ve Asiye Çakmaz çiftinin küçük çocukları 2,5 yaşındaki Fatma Çakmaz, annesinin ekmek yapmak için yaktığı tandıra düştü. 

Anne Asiye Çakmaz, küçük Fatma'nın çığlıklarını duyarak tandıra koştu ve kızını tandırdan çıkartarak soğuk suyun altına tuttu. Ambulans çağırılarak yanan küçük kız, Iğdır Devlet Hastanesine kaldırıldı ve ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Yanık Tedavi Merkezinde tedavi altına alınan Fatma’nın göğüs, kalça ve ayak bölgelerinde 2. ve 3. derece yanıklar olduğu öğrenildi.

5 gündür Yanık Merkezi Yoğun Bakım Ünitesinde tedavisi devam eden küçük Fatma’nın ayak parmaklarının tamamını kaybetme ihtimali olduğu belirtildi.

Baba Sadullah Çakmaz, “Fatma’nın annesi tandırda ekmek pişirmek için içeriden hamuru almaya gitmiş. Çocuk da tandır düz zeminde olduğu ve eski tip tandır olduğu için fark etmeyerek içine düşmüş. Şu anda bacağında ve kalçasında derin yanıklar var. Buraya getirdiğimizde doktorlar ameliyata aldı. Yavaş yavaş iyileşecek biraz sabırlı olmamız lazım. Bizden çocuğun iyi beslenmesini istediler. Şu anda doktorlar parmak uçlarında herhangi bir sıkıntı olabileceğini söylüyor. Devletimiz doktorlarımız hep yanımızda. Biraz maddi durumumuz kötü. Çocuğun hastaneden sonra beslenmesinde çok zorluk yaşıyoruz. Devletimizden ihtiyaçlarımız için yardım istiyoruz. Ben işsizim. İnşaatlarda amelelik yapıyorum” sözlerini kullandı.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yanık Tedavi Merkezinde tedavisi devam eden küçük Fatma iyileşeceği günü bekliyor.