Yunanistan'ın İHA'ları alay konusu oldu! Yunan basını: Ne yazık ki hepsine ihtiyacımız var

Türkiye'yi savunma sanayinde yakalamak için askeri harcamalarını artıran Yunanistan, yeni insansız hava aracı (İHA) 'Talos'la alay konusu oldu. SAS Tech firması tarafından prototipi üretilen Talos isimli İHA'nın, Türk İHA'sı Alpkuş'u adeta taklit ettiği görüldü. Bunun üzerine Türk basınında çıkan "Yunanistan, Türk İHA'sını kopyaladı" haberlerini manşetlerine taşıyan Yunan basını, "ne yazık ki her türden ve kategoriden SİHA'lara ihtiyacımız var" ifadelerine yer verdi.

Yunanistan'ın İHA'ları alay konusu oldu! Yunan basını: Ne yazık ki hepsine ihtiyacımız var

Avrupa'yı arkasına alarak Ege ve Doğu Akdeniz'de gerilimi her fırsatta tırmandıran Yunanistan, söz konusu bölgelerde askeri gücünü artırmak amacıyla yeni adımlar atmaya devam ediyor. Bu kapsamda savunma sanayinde yatırımlarını artıran Atina yönetimi, yeni İHA'sıyla gündem oldu. SAS Tech firması tarafından prototipi üretilen Talos isimli İHA, Türk İHA'sı ALPKUŞ'a benzerliği sonrası tiye alındı.

Yunanistan'ın İHA'ları alay konusu oldu! Yunan basını: Ne yazık ki hepsine ihtiyacımız var - Resim : 1

Talos isimli İHA'nın tasarımının ALKPKUŞ'a birebir benzemesinin ardından sosyal medyada kullanıcılar, "Baklavadan sonra İHA'ları da çalmışlar" yorumları yaptı.

Türkiye'nin yerli ve milli silahlarını sık sık manşetlerine taşıyan Yunan basını, Talos İHA'ların alay konusu olmasını, "Türkiye bizi, insansız hava araçları konusunda onları taklit etmekle itham ediyor" şeklinde haberleştirdi.

Yunanistan'ın İHA'ları alay konusu oldu! Yunan basını: Ne yazık ki hepsine ihtiyacımız var - Resim : 2

"Ne yazık ki ihtiyacımız var"

Yunanistan'ın Pentapostagma adlı haber sitesi, söz konusu haberi okuyucularına, "Atina'ya Türk şakası: Yunanlılar sadece baklavamızı, dönerimizi, cacıkımızı değil, insansız hava aracımızı da çaldı" diyerek okuyucularına servis etti.

2002'de Yunan hava kuvvetlerinin insansız hava araçlarına sahip olduğuna dikkat çeken ancak Atina'nın Ankara'yı bu alanda yakalayabilmek için peş peşe adımlar attığını unutan aynı haber sitesi, "Yunan ordusunun, ne yazık ki Türkiye'ye karşı koymak için her türden ve kategoriden SİHA'lara ihtiyacı var." ifadelerini kullandı.