İhtiyaç sahibi ailelere karşılıksız ödeniyordu! Aile Bakanlığının sosyal destek ödemesinde başvurular yenilenecek. Geç kalmadan e-devletten başvurunuzu yapın.

Türkiye'de ihtiyaç sahibi ailelerin giderlerine destek olabilmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay ödeme yapılıyor. Ödemenin yapılacağı son aya girildi.

İhtiyaç sahibi ailelere karşılıksız ödeniyordu! Aile Bakanlığının sosyal destek ödemesinde başvurular yenilenecek. Geç kalmadan e-devletten başvurunuzu yapın.

Bakanlık tarafından verilen ve bir süredir devam eden Aile destek ödemeleri için son aya giriş yapıldı. Temmuz ayında bitecek olan aile destek ödemesinin devam edip etmeyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Her ay başvuran hanelerin hesaplarına gelir durumuna göre 1.250 TL yatırılıyor.

HANENİN DURUMUNA GÖRE FARKLI MİKTARDA YATIYOR

Aile destek ödemesinden yararlanmak isteyenlerin destek miktarının ne kadar olduğunu araştırıyor. Destek ödemelerinin miktarı yardım tutarına göre değişiyor. Hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 TL ve altı olanlar: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri – 911,15 TL ve altı olanlar: 1.100 TL alacak.

911,15 TL üzeri – 1372,30 TL ve altı olanlar: 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri – 1833,45 TL’den az olanlar: 850 TL alacak.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NETLEŞTİ

Aile Destek Programına başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, kamu işçisi, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.