İhtiyaç sahibi ailelere milyonlarca lira destek! Bakan Göktaş SED ödemeleriyle ilgili detayları paylaştı. Şartları sağlayanlar hemen başvursun

Aile Bakanlığı çocuk sahibi ailelere çocuklarının eğitim ve sosyal ihtiyaçları için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapıyor. Destek ödemelerinde bu ay yatırılan net rakamı açıklayan Bakan Göktaş, 579 milyon lira ödendiğini bildirdi.

İhtiyaç sahibi ailelere milyonlarca lira destek! Bakan Göktaş SED ödemeleriyle ilgili detayları paylaştı. Şartları sağlayanlar hemen başvursun

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, okulların açılmasıyla birlikte ihtiyaç sahibi ailelere yapılan ödemeler ile ilgili açıklama yaptı. Göktaş, sadece eylül ayında 579 milyon lira SED ödemesinin hesaplara yatırıldığını bildirdi.

AİLE BÜTÜNLÜĞÜNÜN KORUNMASI AMAÇLANIYOR

Bakan Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunu ve bu kapsamda SED ödemesi yaptıklarını belirtti.

Aile bütünlüğünün korunmasına ve çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanmasına önem verdiklerini ifade eden Göktaş, çocukların ekonomik gerekçelerle ailelerinden kopmamasını amaçladıklarını kaydetti.

“SED İLE ÇOCUKLARIN GİDERLERİNİ KARŞILIYORUZ”

Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir şekilde kimseyi geride bırakmayan toplum vizyonu anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Göktaş, "Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesiyle aileleri yalnız bırakmıyoruz. SED ile ailelerin, çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşılıyoruz. Bu doğrultuda SED hizmetinden yararlanan çocuklarımız için ailelerin hesaplarına eylül 2023 ödemesi olarak toplam 579 milyon lira yatırdık." ifadelerini kullandı.