İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemesi! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı elektrik faturaları için ödeme yapıyor. Her ay alabilirsiniz

Türkiye'de yaşayan milyonlarca ihtiyaç sahibi vatandaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı sosyal destek ödemelerinden faydalanıyor. Bakanlık elektrik faturası yüksek gelen ailelere de destek olmak içinde bir sosyal paket hayata koydu.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara destek ödemesi! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı elektrik faturaları için ödeme yapıyor. Her ay alabilirsiniz

İhtiyaç sahibi vatandaşlar için uygulanan sosyal yardım programları çerçevesinde düzenli olarak hak sahiplerine ödeme yapılırken, temmuz ayı ödemeleri için de vatandaşların bekleyişi sürüyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemeleri hak sahiplerine iletildikçe kamuoyuna bilgi verdiği için temmuz ayında da sosyal yardım artışlarına ve ödemeleri dair bilgi veriliyor.

ELEKTRİK DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Aile Destek Programı bünyesinde yer alan elektrik tüketim desteğini her ay vatandaşların hesaplarına aktarıyor. 110 TL ile 221 TL arasında değişen temmuz ayı ödemeleri de iletildi. Elektrik tüketim desteği ve çocuk bileşeni desteği ile ilgili açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Desteğimizden yararlanan hanelerimize çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıyoruz. Çocuk desteği kapsamında hanelerimize aylık 350 TL- 650 TL tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 110 TL - 221 TL arasında ödeme yapıyoruz” dedi.

ELEKTRİK DESTEĞİNE ZAM YAPILACAK MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çeşitli destek ödemelerinde artışa gitti. Memur maaş katsayısına göre yapılan zammın ardından, zamlı destek ödemeleri ile ilgili Bakan Mahinur Özdemir Göktaş önceki günlerde bilgilendirme bulundu. Söz konusu zamlı destek ödemeleri arasında Aile Destek Programı yer almıyor. Bakanlık, Aile Destek Programı ödemelerinde ve elektrik yardımında artış yapılacağına dair bilgi vermedi.