İhtiyaç sahiplerine bin 100 TL yardım yapılacak! Kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir?

Yardıma muhtaç kimselerin aile ekonomilerine destek amacıyla bakanlıklar ve vakıflar tarafından nakdi ödemeler yapılmaktadır. Özellikle pandemi döneminde pek çok insanın başvuru yaptığı bu ödemeler birçok insanın yarasına merhem olmuştur. Peki bin 100 TL yardım başvurusu nasıl yapılır? Kimler faydalanabilir? İşte detaylar...

İhtiyaç sahiplerine bin 100 TL yardım yapılacak! Kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir?

Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri son zamanlarda sıkça araştırılan konular arasında yer alıyor. Devlet, bakanlıklar ve vakıflar aracılığıyla dar gelirlilere ve ihtiyaç sahibi kişilere farklı alanlarda pek çok sosyal ve maddi destek ödemesi sunuyor. Özellikle pandemi döneminde işsiz kalan kişilerin çokça başvuru yaptığı bin 100 TL yardım ödemesine binlerce kişi tarafından başvuru yapıldı. 

İhtiyaç sahibi kişilerin bin 100 TL yardımdan faydalanmak için başvuru yapmaları gerekiyor. Başvuru yapan kişiler başvuru şartlarını sağladıkları takdirde onay sürecinin ardından yardımdan faydalanabilmektedir. 

İhtiyaç sahiplerine bin 100 TL yardım yapılacak! Kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? - Resim : 1

Bin 100 destek ödemesine nasıl başvuru yapılır?

Yardım başvurusu yapmak isteyen kimseler e-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapabilirler. Aynı zamanda Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığının müdürlüklerinde de yapılabilir.

Destek ödemesine başvuruyu bir haneden ancak bir kişi yapabilmektedir. Birden fazla başvuru yapılması halinde ilk başvuru yapan kişinin başvurusu onaylanacaktır. Her ay düzenli olarak ödenecek bu yardıma yalnızca bir kişinin başvuru yapması gerekmektedir. Başvuru bir başkasının adına yapılamamaktadır. Kişi ancak kendi adına başvuru sağlayabilir. Başvuru yapacak kişinin ihtiyaç sahibi olması koşulu aranmaktadır. 

İhtiyaç sahiplerine bin 100 TL yardım yapılacak! Kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? - Resim : 2

Bin 100 TL para yardımı kimlere verilmektedir?

1100 TL yardım parasını öncelikli olarak yaşlılar, engelliler, hastalar, çalışmayan kişiler alabilmektedir. Ödeme başvuru yapan ve onay almış olan kişiye nakit olarak kişinin hesabına yatırılmaktadır. Başvuru sırasında hesap numarasını bildiren kimsenin her ay düzenli olarak hesabına yatırılacaktır. 

Bin 100 TL para yardımının şartları nelerdir?

Destek ödemesinden faydalanmak isteyen kişilerin belirlenen şartları taşıması gerekmektedir. Çalışmıyor olmak ilk koşul olarak belirlenmiştir. Başvurunun onaylanması ve destek ödemesini almaya başlamanın ardından herhangi sigortalı bir işe giriş yapılması halinde bir daha yardımdan faydalanamaz. Yardım yalnızca ihtiyaç sahibi kişilere yapılmaktadır. Sigortalı olarak çalışanlara destek ödemesi yapılmıyor. 

Destek ödemesinden faydalanıp faydalanamayacağını merak eden vatandaşlar, e-Devlet üzerinden detaylı bir şekilde açıklanan başvuru şartlarını inceleyebilir ve öğrenebilir. 

İhtiyaç sahiplerine bin 100 TL yardım yapılacak! Kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? - Resim : 3

Bin 100 TL yardım sorgulama adımları

1100 TL yardım ödemesi için sorgu yapmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet sistemine giriş yaparak kolayca sorgulama yapabilirler. Hem sorgu ekranı hem de başvuru ekranı aynı yerden görüntülenebilmektedir. İşte sorgulama adımları;

- Öncelikle herhangi bir cihazdan dilediğiniz güvenlik yöntemini seçerek e-Devlet hesabına giriş yapılmalıdır.

- Giriş yapıldıktan sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı veya dilenen yardım alınabilecek kuruluş yazılarak aratılabilir.

- Başvuru yapılacak kurumun mutlaka e-Devlet üzerinden başvuru alıyor olması önemlidir.

- Kurum başvuruları e-Devletten alıyor ise başvuru şartlarında istenen bilgileri okuduktan sonra başvuru yapılabilmektedir.

- Başvuru sırasında istenen belgelere e-Devlet hesabı üzerinden erişilebilir.

- İkametgah, nüfus kayıt örneği, SGK dökümü gibi bilgiler e-Devletten alınır.

- Başvuru tamamlandı işaretini görene kadar başvuruya devam edilmesi gerekir.

İhtiyaç sahiplerine bin 100 TL yardım yapılacak! Kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? - Resim : 4

Bin 100 TL için başvuru gerekiyor mu?

Bu destek ödemesi için bazı kişilerin başvuru yapmadan da faydalanacağı belirtilirken bazı kişilerin başvuru yapmaları gerektiği bildirilmiştir. 

Başvuru yapması gerekmeyenler;

Kronik hastalar ve yaşlıların, herhangi bir maaşları olmadığı takdirde destek ödemesi otomatik olarak kendilerine bağlanmaktadır. 

Başvuru yapması gerekenler;

Herhangi bir sebep ile pandemi sürecinde işsiz kalan kişilerin destek ödemesinden faydalanması için başvuru yapmaları gerekmektedir. Ancak başvuru yapacak kişinin, başvuru yapacağı kurumun hangi yol ile başvuru kabul ettiğini öğrenmelidir. Bazı kurumlar, online başvuruları kabul ederken bazılarında ise müdürlüklerine giderek başvuru yapılması gerekmektedir. 

İhtiyaç sahiplerine bin 100 TL yardım yapılacak! Kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? - Resim : 5

E-Devlet üzerinden bin 100 TL yardım başvurusu

E-devlet, üzerinden başvuru yapmak oldukça kolay ve hızlı bir yöntemdir. Bin 100 TL destek ödemesine de kolaylıkla başvuru yapmak mümkündür. E-devlet üzerinden başvuru yapılabileceği gibi aynı zamanda başvuru sonuçları da kolaylıkla öğrenilebilir.

E-devlet hesabına giriş yapıldıktan sonra arama kısmına sosyal yardım desteği yazılarak tüm yardımlara ve detaylarına ulaşılabilir. Böylece sadece bin 100 TL ihtiyaç yardımının dışında ihtiyaç olan herhangi bir yardım desteği de öğrenilebilir ve kolayca başvuru yapılabilir. 

Kişi kendi e-Devlet hesabına girerek başvuru yapabilir. Ancak farklı biri adına başvuru yapamaz. Başvuru yaparken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da başvuru alınmıştır sayfasını görmektir. Bu sayfayı görmediyseniz başvurunuz tamamlanmamış demektir ve bu sebeple başvuru geçersiz sayılmaktadır.