İki çocuğunu rehin alan baba, eşine tehditler savurdu

Esenlerde, bir kadının yardım çığlıklarını duyan mahalleli polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, eşini darp edip, çocuklarını rehin alan adamı sakinleştirmekte zorlandı.

İki çocuğunu rehin alan baba, eşine tehditler savurdu

Olay, saat 15.00 sıralarında Esenler Kazım Karabekir Mahallesi 1030. Sokak'ta gerçekleşti. 4 katlı binanın ikinci katında yaşayan şahıs, eşini ve iki çocuğunu bıçak kullanarak rehin aldı.  Eşini darp eden baba, çocuklarını başkalarına vereceğini söyledi. Yardım çığlıkları atan kadının sesi duyan mahalleli, polise ve sağlık ekiplerine haber verdi. 

Olay yerine gelen polis ekipleri, çocuklarını esir babayı ikna etme çalışmalarına başladı.Polisin çabaları karşılıksız kalınca olay yerine müzakereci polis istendi. Sokakta tedbir amaçlı itfaiye ve sağlık ekipleri bulundurulurken, polislerin ikna ettiği şahıs gözaltına alındı. Anne ve 2 çocuğu ise koruma altına alındı.

Olaya şahitlik eden mahlle sakinlerinden Murat Yurtören, " Buraya sese geldik. İkinci katta bir adam eşini ve çocuklarını bıçakla rehin almış. Çocuklarını başkasına vermek istiyor, kadını da öldürmekle tehdit ediyor. Biz de sese geldik, sonra polis ekipleri geldi. Kadın içeri girdi yalvarıyor, ‘Beni bu adamın elinden kurtarın’ diye. Adam tehdit ediyor, ‘Seni keseceğim’ diye. Sonra polisler geldi, çocukları ve adamı aldılar götürdüler. Yaralı falan yoktu." açıklamasında bulundu.