İki eline geçirdiği lastiğin ortasına bir bant koydu ve oğlunun çözmesini istedi. Çocuk önce boş boş baktı sonra evirip çevirip bir şey yaptı

İki eline geçirdiği lastiğin ortasına bir bant koydu ve oğlunun çözmesini isteyen anne, çocuğunun boş bakışları arasında bir kıvılcım görmeyi umut etti. Başta oğlunun çözeceğine inanmayan bakışlar sergileyen anne, çocuğunun lastiği evirip çevirip yaptığı hareketi görünce şaştı kaldı.

Anne, küçük yaştaki oğlunun problem çözme becerilerini geliştirmek amacıyla bir oyun oynamaya karar verdi. İki eline geçirdiği lastiğin ortasına bir bant koydu ve oğlunun çözmesini isteyen anne, çocuğunun boş bakışları arasında bir kıvılcım görmeyi umut etti. 

EVİRDİ ÇEVİRDİ

Çocuk, bir iki denemenin ardından başarılı olamayacağı anlaşıldı. Anne, üzgün bir şekilde çocuğunu izlediği sırada çocuk pes etmeden bir şeyler denemeye devam etti. Annesinin elindeki lastiğe takılı olan koli bandını çıkarmak için uğraştı. Sonunda çocuk başarılı olduğunda annenin yüz ifadesi izleyenleri gülümsetti. Anne, durum karşısında adeta şaşkına döndü.