İki kez telleri parçalayıp insanların üzerine doğru koşmuştu... Korkunç yaratığın hakkında verilen karar yetkilileri gözyaşlarına boğdu

Yaramaz 'Ben', halkın bulunduğu çalışma saatleri de dahil olmak üzere ayda iki kez yaşam alanından çıktıktan sonra Missouri'den 1.100 mil güneye Teksas'a taşınıyor. Houdini'nin kaçış sanatı becerilerine sahip bir ayı, kaçma girişimlerine bir son vermek için hendekli bir Teksas hayvanat bahçesine taşındı.

İki kez telleri parçalayıp insanların üzerine doğru koşmuştu... Korkunç yaratığın hakkında verilen karar yetkilileri gözyaşlarına boğdu

Ben isimli dev siyah ayı, daha önce iki kere kaçtığı Missouri'deki St Louis Hayvanat Bahçesi'nden naklediliyor. Kaçışlarıyla, manşetlere konu olan dev ayı, artık yüksek güvenlikli yeni yuvasında hayatına devam edecek. St Louis Hayvanat Bahçesi sözcüsü, And ayısı olan Ben'in "özgül ve benzersiz kişiliği" nedeniyle buna ihtiyaç duyduklarını açıkladı. 

YENİ EVİNE GİDECEK

Brownsville'deki South Padre Adası'na yakın Gladys Porter Hayvanat Bahçesi'ne taşınan ayı, bazı türlerin gözlerinin etrafında bej veya kızıl halkalar olabileceği için bazen gözlüklü ayılar olarak da anılan And ayılarıyla başa çıkma konusunda oldukça tecrübe sahibi. Gladys Porter'ın 200 kg'a kadar ağırlığa sahip yerli Güney Amerika etoburlarının bakımı söz konusu olduğunda uzmanlığına rağmen, Ben'in geçmişteki maskaralıkları göz önüne alındığında hala etkili güvenlik önlemlerinin alındığından emin oluyorlar.

İki kez telleri parçalayıp insanların üzerine doğru koşmuştu... Korkunç yaratığın hakkında verilen karar yetkilileri gözyaşlarına boğdu - Resim : 1

YÜKSEK GÜVENLİK

Ben'in yeni evinde kaçmasını önlemek için onu bekleyen hendek yaklaşık 2.4 metre derinliğinde olacak. Ayı, buradan kaçmaya çalışırsa hafif bir şok verecek olan 4.8 metre bir çevreleyen duvarın tepesi boyunca elektrik teli de döşeniyor.

BEN'İN YARAMAZLIKLARI

Texas hayvanat bahçesinin memeliler küratörü Walter Dupree, "Bunun Ben için iyi olacağına eminiz." St Louis'de, 127 kiloluk, dört yaşındaki ayı, çerçevesine paslanmaz çelik ağ bağlayan klipsleri parçaladıktan sonra bir muhafaza kapısından kaçtı.

İki kez telleri parçalayıp insanların üzerine doğru koşmuştu... Korkunç yaratığın hakkında verilen karar yetkilileri gözyaşlarına boğdu - Resim : 2

İKİ KEZ KAÇTI

Ertesi gün hayvanat bahçesinin açılışı için zamanında geri alındı, ancak işçiler 204 kg çekme mukavemetine sahip olan fermuarlı kravat benzeri paslanmaz çelik ataşmanlar ekleseler de, Ben yine de kontrol altına alınamadı ve iki hafta sonra tekrar kaçtı. Bu kez, daha da ürkütücü olan, hayvanat bahçesi açıktı ama bir saatten kısa bir süre sonra halka açık bir yolda görüldükten sonra yakalandı.

YOLA ÇIKMAK İÇİN BEKLİYOR

Ben güneye doğru 1100 millik hareketini yapmak için beklerken, şu anda Missouri hayvanat bahçesinde içeride ve dışarıda hareket edebildiği ve hatta sıçrayabileceği bir havuzu olduğu halka açık olmayan bir alanda tutuluyor.

İki kez telleri parçalayıp insanların üzerine doğru koşmuştu... Korkunç yaratığın hakkında verilen karar yetkilileri gözyaşlarına boğdu - Resim : 3

BURADA KALMASINI İSTERDİK

St Louis Hayvanat Bahçesi'nin hayvan bakımından sorumlu başkan yardımcısı Regina Mossotti, personelin Ben'in gitmesine üzüleceğini kabul ediyor ve ekliyor: "O çok eğlenceli, çok oyuncu. Onu burada tutabilmeyi çok isterdik."