İki nişanlı birbirini suçladı

20 yaşındaki Gizem hemşireye alkollü sürücünün kullandığı otomobil çarptı.  Gizem hemşire kazada hayatını kaybetti. Acı ölümle ilgili açılan davada karar çıktı. Sanıklar mahkemede birbirlerini suçladı. Biri 5 yıl diğeri 7 yıl hapis cezası aldı.

Hemşire, Gizem Berfu Altunoğlu alkollü nişanlıların kullandığı otomobil yüzünden hayatını kaybetmişti.

Genç kızın ölümüne neden olan çift hakkında, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan, 15'er yıla kadar hapis istemli dava açıldı.

Sanıklar geçtiğimiz celse 80 bin lira kefalet ödeyerek tahliye olmuşlardı hemşirenin davasında mahkeme kararını verdi. Zanlılara hapis cezası istendi.

İki nişanlı birbirini suçladı. Mahkemede genç kızın ölümüne sebep olan alkollü sürücü Merve Köstereli eski nişanlısını suçladı beraatini istedi.

Merve Köstereli, "Benim alkol miktarım çok azdı. Arabayı kullanamayacak durumda değildim. Benim ifadelerim tutarlıdır. Sanık Tunç Öcal’ın direksiyonu tutup çevireceğini öngöremedim. Şu an mali müşavir olmak üzereyim. Ve bir geleceğim var, lütfen bana güzel olan geleceğimi bağışlayın. Kazaya sebep olan Tunç’tur. Suçsuzum, beraatimi istiyorum" dedi.

Tunç Öcal ise iddiaları reddetti. Köstereli'yi suçladı.

Öcal, "Ben direksiyona müdahale etmedim. Merve, beni darp etti. Merve Köstereli aşırı alkollüydü. Benim bu olayda hiçbir kastım ve kusurum yoktur. 33 yaşına kadar karakolun kapısından dahi girmiş değilim" dedi.

Sanıkları dinleyen mahkeme kararını verdi. Gizem hemşirenin ölümüne neden olan alkollü sürücü Merve Köstereli için ‘bilinçli taksirle ölüme neden olma” suçundan 5 yıl, hapis cezası verildi.

Ve sürücü belgesine 2 yıl el konuldu. Eski nişanlısı Tunç Öcal ise aynı suçtan 7 buçuk yıl hapse çarptırılarak 3 yıl süreyle ehliyetine el konuldu.