İki Oscar adaylığı alan animasyon filmi yeniden çekiliyor

İlk çekildiği 2016 yılında büyük beğeni toplayan, iki Oscar adaylığı alan "Moana" animasyon filmi yeniden çekilecek. İkincisi live-action olarak çekilecek filmin yapımcıları arasında ilk filmde seslendirmesini yapan ABD'li ünlü oyuncu Dwayne Johnson da bulunuyor.

İki Oscar adaylığı alan animasyon filmi yeniden çekiliyor

Dünya çapında yaklaşık 644 milyon dolar hasılat yapan ve Kasım 2016'da iki Oscar adaylığı elde eden orijinal "Moana" filmi, Maui'nin yanlışlıkla eski bir laneti serbest bırakmasının ardından işleri yoluna koymak için Maui ile okyanusa açılan Moana adındaki genç bir Pasifik yerlisini konu alıyordu.

HEM CANLANDIRACAK HEM DE YAPIMCILIĞINI YAPACAK

Orijinal filmde yarı tanrı Maui'yi seslendiren Dwayne Johnson, Hawai'de çekilen duyuru videosunda, hem Maui'yi canlandıracağını hem de Dany Garcia, Hiram Garcia ve Beau Flynn ile birlikte yapımcılığını üstleneceğini açıkladı.

İki Oscar adaylığı alan animasyon filmi yeniden çekiliyor - Resim : 1

Johnson, videoda; bu hikayenin kendi kültürünün bir parçası olduğunu ve bu fırsatın ayağına gelmesinden büyük onur duyduğunu ifade etti.

VİZYON TARİHİ BELLİ DEĞİL

Disney, basın açıklamasında; yeni uyarlama, önceki animasyonda olduğu gibi Pasifik Adalılarının adalarını, topluluklarını ve geleneklerini kendi yolunu açmaya hevesli genç bir kadının gözünden aktarılacak.

Henüz hazırlık aşamasında olan filmin ne zaman vizyona gireceği açıklanmadı. (NTV)