İkinci el araç fiyatları gerçekten düştü mü? tv100.com yazarı Emre Özpeynirci piyasa rakamlarını açıkladı

İkinci el araç fiyatları düştüğü yönündeki iddialar sonrası piyasadaki araç fiyatları merak konusu oldu. 6 ay ve 6 bin kilometre şartı düzenlemesiyle galericilerin ellerindeki araçları online satış platformlarına çıkardığı ve fiyatlarda indirimlere gidildiği öne sürülmüştü. tv100.com yazarı Emre Özpeynirci, ikinci el araç piyasalarındaki gerçek rakamları açıkladı.

İkinci el araç fiyatları gerçekten düştü mü? tv100.com yazarı Emre Özpeynirci piyasa rakamlarını açıkladı

İkinci el araç fiyatları, galericilerin ellerindeki araçları online satış platformlarına çıkarmasıyla bayi fiyatlarına yaklaştı. Bu durum sonrası fiyatların yüzde 20 daha düşeceği iddia edildi. tv100.com yazarı Emre Özpeynirci, piyasalardaki gerçek rakamları açıkladı.

Özpeynirci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son 10 günde 2. eldeki köpük üzerinde yaşanan indirimlere sağmen ortada yeterince talep olmadığı kaydetti.

Suni düşüşün yavaşladığını, hatta bittiğini ifade eden Özpeynirci, "fiyatlar düşecek mi yoksa çıkacak mı?" sorusuna da açıklık getirdi.

"Şimdi herkes ay başında sıfır araç tarafındaki fiyat pozisyonuna göre yönlenecek" diyen Özpeynirci, "Hâlâ '2. el fiyatları %20 inecek' diyenler var. Sıfır, 2. ellerdeki köpük yaklaşık %30. Bu sıfır araç bulunurluğu artmadan gitmez. 3-5 iner ama yine çıkar. Sonuçta tedarik problemleri sürüyor bir de Avrupa'da maliyetleri artıracak enerji krizi kapıda. Siz neden bahsediyorsunuz!" dedi.

"1 MİLYONLUK ARAÇLARDA BİLE MAKSİMUM 15 BİN TL İNDİRİM VAR"

1 milyon TL'lik araçlarda bile maksimum 10-15 bin TL indirim olduğunun altını çizen Özpeynirci, söylendiği gibi 2. el araç fiyatlarında bir indirim olmadığını söyledi.

Bu araçların sıfır araç statüsündeki spot ve değerinin üzerinde satılan araçlar olduğunu da sözlerine ekleyen Özpeynirci, "Bunların sıfır liste fiyatına inmesi gayet doğal ve olması gereken durum." dedi.