Depremde ölü sayısı kaç oldu? İşte il il depremde son durum, can kaybı ve yaralı sayısı!

Kahramanmaraş merkezli 10 ili kapsayan depremlerde acı tablo gittikçe ağırlaşıyor. 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken vefat edenler ile yaralı sayıları artıyor. Peki, Depremde ölü sayısı kaç oldu? İşte depremde son durum, can kaybı ve yaralı sayısı!

Depremde ölü sayısı kaç oldu? İşte il il depremde son durum, can kaybı ve yaralı sayısı!

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen depremlerde acı tablo giderek ağırlaşıyor. Tüm Türkiye enkazların altından gelecek iyi haberleri beklerken arama kurtarma ekipleri ve gönüllüler çalışmalarına devam ediyor. Deprem ve arama-kurtarma çalışmalarıyla ilgili son dakika gelişmeleri Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) deprem bölgelerinde oluşturduğu ve kriz yönetiminin yapıldığı koordinasyon merkezlerinde anbean takip ediliyor.

DEPREMDE ÖLÜ SAYISI KAÇ OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan incelemelerde bulunmak üzere deprem bölgesine geldi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Büyük bir felaketle baş başayız. Pazartesi 4.17’de gerçekleşen deprem felaketi, malum 10 vilayetimizi vurdu. Bu 10 vilayetimizin merkezi de burası Kahramanmaraş. Kahramanmaraş’ta bu deprem ilk adımını burada yaşadık. Şu an itibariyle ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum. Vatandaşlarımın bugüne kadar bu tür felaketlerde gösterdiği sabrı, bu felakette de aynı sabrı şu ana kadar benim vatandaşım gösterdi. Bundan sonra da yine gösterecektir. Bütün imkanlarımızı seferber ettik. Devlet tüm imkanları ile başta AFAD olmak üzere, AFAD koordinesinde bu çalışmalarını belediyelerle birlikte yürütmektedir. Tüm illerimizde bakan arkadaşlarım ile birlikte bu operasyonların koordinasyonunu yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.